Primarul de Bozovici: „Greu i-am adus, greu ne scăpăm de ei! Nu văd de ce investițiile în zona Bigăr nu ar continua”

Prăbușirea cascadei Bigăr i-a întristat nu doar pe cărășeni, ci și pe cei care au ajuns să o viziteze și să se bucure de frumusețea ei. Odată cu întâmplarea nefericitului eveniment, au apărut și voci care anticipau prăbușirea turismului în zonă, întrebându-se chiar dacă lucrările care ar trebui demarate vara aceasta la Bigăr se vor mai face.

Pentru perioada următoare, Primăria Bozovici are programate lucrările de construire a unei pasarele de acces către cascadă și de amenajare a unei parcări cu aproape 100 de locuri în zonă, pe lângă cele existente. Amplasamentul a fost predat deja Companiei Naționale de Investiții (CNI) care, în momentul de față, lucrează la finalizarea licitației pentru desemnarea dirigintelui de șantier, urmând ca, până în toamnă, să demareze și proiectul propriu-zis. „Ce a ținut de noi, ca și administrație locală, am făcut. De acum încolo, depinde doar de cei de la CNI. Noi doar îi susținem, vom supraveghea lucrarea, și dacă va mai fi nevoie de vreun aviz, de ceva, vom interveni imediat. Practic, vara aceasta ar trebui să înceapă lucrările. Proiectul presupune construirea unei pasarele în afara carosabilului, care va aerisi zona și va facilita accesul către cascadă, pentru că, în acest moment, calea de acces este îngustă. Proiectul mai prevede și construirea de grupuri sanitare și amenajarea unei parcări cu 98 de locuri, din care două autocare.”, a declarat pentru Express de Banat, Adrian Stoicu.

expresb 1000x100

Primarul comunei Bozovici consideră că, și în condițiile actuale, Bigărul își păstrează frumusețea, iar turiștii nu vor ocoli Valea Minișului nici vara aceasta. „Eu sunt foarte optimist. Exact cum greu i-am adus, așa greu ne scăpăm de ei (nr. – pe turiști)! Nu cred că de mâine, gata, dintr-o dată se termină totul! Plus că deja s-a făcut un traseu, deja vin foarte multe autocare. Tot mai multe, de la o zi la alta. Își fac un circuit, se opresc la Bigăr, merg la Rudăria. Am avut grupuri de la Timișoara. Au venit cu trenul, au fost preluați, au vizitat Bigărul, după care s-au dus și au văzut și morile. Adică, nicidecum să poposească aici, să rămână peste noapte. Plus că sunt câteva pensiuni care s-au construit în Bozovici, două sau trei, deja se lucrează și anul acesta se vor deschide și care tot angrenate de cascadă s-au construit. La Eftimie Murgu, la fel! Deci, nu cred că nu vom mai avea turiști în zonă!”, a mai spus Stoicu.

1000 x 200 gif