Primarul Cristian Miclău găsește soluții în propria ogradă pentru transportul public în comun în stațiunea de pe Valea Cernei

Primăria Băile Herculane nu mai așteaptă operator public de transport local și își organizează serviciu propriu atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii orașului-stațiune de pe Valea Cernei.

Potrivit primarului Cristian Miclău, pentru că la licitațiile pe care le-a organizat Primăria Băile Herculane pe SEAP nu s-a înghesuit nimeni, singura soluție vine odată cu organizarea Serviciului Public de Gospodărire Comunală din subordinea Consiliului Local:

„Noi am dorit să putem găsi un operator privat pentru transportul public în Băile Herculane, însă la prima licitație pe SEAP s-a prezentat o societate care nu a prezentat garanția, conform caietului de sarcini. La a doua licitație nu s-a prezentat nimeni. Noi nu mai putem să așteptăm, așa că dezvoltăm serviciul nou înființat de gospodărire comunală și ne vom gospodări noi și cu transportul public de călători”, ne-a precizat primarul Cristian Miclău.

Edilul spune că vor fi achiziționate microbuze pentru minimul de transport în stațiune.

Serviciul Public de Gospodărire Comunală cu personalitate juridică va avea un compartiment de Salubritate, pentru măturatul stradal, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice, dezinsecție, dezinfecție și deratizare. De asemenea, va avea un compartiment de Iluminat Public și va fi adăugat compartimentul de Transport Public Local.