Fundația Activity, la 20 de ani: proiecte, amintiri, emoții și prieteni [FOTO]

Zi importantă pentru Fundația Activity din Reșița. Aniversarea celor 20 de ani de existență a fost marcată de amintiri depănate împreună cu prieteni, parteneri și colaboratori în noul sediu al fundației.

Fundația Activity pentru Resurse Umane și Dezvoltare Durabilă a împlinit astăzi 20 de ani de la înființare. Cu acest prilej, la sediul din Reșița a fost pregătit un moment festiv. Nadia Potoceanu, președintele fundației, a vorbit despre membrii care au făcut parte, de-a lungul timpului, din familia Activity. S-a discutat despre proiectele implementate, despre amintirile create și experiențele trăite, fără să lipsească, desigur, întâmplările amuzante și peripețiile. Nadia Potoceanu a vorbit despre surpriza plăcută pe care obiectivele turistice din Caraș-Severin și obiceiurile de aici au reprezentat-o pentru partenerii străini cu care Fundația Activity a desfășurat proiecte.

De-a lungul celor două decenii, fundația coordonată de Nadia Potoceanu a derulat proiecte din diverse domenii, cum ar fi artă, cultură, tradiție, turism, incluziune socială, business și activitate pe piața muncii.

La evenimentul desfășurat astăzi au participat și reprezentanți ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, unul dintre principalii parteneri ai fundației reșițene. „Fundația Activity ne este partener instituțional de foarte mult timp, chiar de la înființarea noastră. Fundația Activity împlinește astăzi 20 de ani. Fundația Activity, condusă de doamna Nadia Potoceanu: un om, o carieră, un simbol, o viață, un vis, un model. V-ați gândit vreodată, echipa de la Activity, câte lucruri bune ați făcut în această perioadă? V-ați gândit vreodată câți oameni au beneficiat direct sau indirect de faptul că dumneavoastră v-ați asumat o muncă grea de a scrie proiecte în beneficiul altora? Mă gândesc la Fundația Activity, la 20 de ani de muncă, de pasiune, dăruire și, evident, de succes și vă urez la mulți ani în continuare și, cel mai important, aveți în continuare curajul să urmați ce vă spune inima și intuiția. Ele cu siguranță știu mai bine ceea ce vă doriți să fiți”, a spus Anca Lolescu, directorul BRCT, cea care și-a încheiat discursul cu patru rânduri pe care toți prietenii Fundației Activity le cunosc: „Suntem aici pentru cei ce doresc binele Pământului. Promovăm unitatea în diversitate, susținem societatea în care trăim și totdeauna facem un pas înainte. Suntem aici pentru cei ce doresc binele Pământului. Vă mulțumim că sunteți aici!”


Emoționată până la lacrimi, Nadia Potoceanu a primit din partea BRCT o diplomă de onoare „pentru rezultate de înaltă ținută în implementarea proiectelor transfrontaliere de la granița România-Serbia și contribuția deosebită adusă relațiilor de cooperare între România și Republica Serbia”.

Un alt moment încărcat de emoție a fost cel susținut de Liubița Raichici, directorul Direcției de Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Caraș-Severin, care a ținut să spună câteva cuvinte: „Cine n-are o doamnă Nadia Potoceanu a pierdut enorm și trebuie să și-o inventeze. Cu doamna Nadia am trecut prin toate aceste proiecte și bune, și rele. Ea și ca om este o instituție, nu doar Fundația Activity. Așa știu și așa simt și orice spun n-am să pot mulțumi pentru că a știut să gestioneze proiectele, le-a trecut prin inima ei și le-a ținut în echilibru. Și pentru asta îi sunt extraordinar de recunoscătoare”.

Nadia Potoceanu a anunțat că, în viitorul nu foarte îndepărtat, funcția de președinte al Fundației Activity ar urma să fie preluată de Silviu Ciurea, cadru didactic la Școala Gimnazială Nr. 8 din Reșița.