Primarul comunei Dognecea, nevoit să ia lucrurile de la zero

Aflat la primul mandat, Remus Rof spune că, pentru a spori confortul locuitorilor din comună, este nevoit să înceapă cu intabularea terenurilor și a clădirilor, după care să se orienteze înspre programele deja existente, până la deschiderea noilor linii europene de finanțare.

Am început cu intabularea clădirilor, a drumurilor comunale și a terenurilor. Nimic nu a fost intabulat, nici școala, nici dispensarul, nici primăria, iar acum suntem la faza la care, împreună cu topometriștii, identificăm terenurile comunei, pășunea, pădurea, practic toate proprietățile”, a declarat primarul comunei Dognecea.

În paralel cu acest proiect, Primăria Dognecea lucrează la alte două. Este vorba despre introducerea rețelei de apă în Dognecea și în satul aparținător comunei, Călina, și despre modernizarea drumului comunal Dognecea – Călina.

Acum lucrăm la proiectul de alimentare cu apă a comunei. Canalizarea este în proporție de 80% finalizată, trebuie doar să-i mai găsim finanțarea pentru diferență. Nu am găsit încă sursa de finanțare pentru proiectul legat de apă, însă am înțeles că am putea încerca să-l depunem la Compania Națională de Investiții (CNI), căci sunt de părere că până se deschid liniile europene de finanțare este bine să le uzăm pe cele pe care le avem în țară. În ceea ce privește reabilitarea tronsonului de drum care leagă Dognecea de Călina, vom depune proiectul fie pe CNI, fie vom încerca pe Programul Național de Redresare și Reziliență”, a mai precizat Remus Rof.