Primarul comunei Băuțar: „Este o bătaie de joc! Riscăm să dăm banii înapoi!”

primar bautar

Pentru neseriozitatea de care a dat dovadă, constructorul care execută lucrări la alimentarea cu apă în comuna Băuțar riscă să rămâne fără contract. Primarul Romeo Răduță trece la sancțiuni.

Proiectul privind introducerea rețelelor de apă în comuna Băuțar a ajuns în impas. Demarate în 2018, lucrările ar fi trebuit finalizate la sfârșitul anului 2020, însă nici până astăzi nu sunt gata. Sătul de toată această situație, dar și îngrijorat de faptul că nefinalizarea la timp a lucrărilor ar putea periclita alte două proiecte aflate în derulare pe raza comunei, primarul Romeo Răduță amenință cu rezilierea contractului.

„La canalizare se lucrează foarte bine. Singura problemă o avem cu celebra societate Formin de la Caransebeș, care, din punctul meu de vedere, nu o să reușească să încheie lucrările la alimentarea cu apă. Proiectul a beneficiat de două prelungiri până acum, termenul final fiind decembrie 2022. Suntem în luna mai și ei nu au lucrat anul acesta o săptămână pusă cap la cap. Ba că nu au materiale, că nu le-au comandat, ba că nu au vane, că nu au cămine. Foarte neserioasă această societate, iar eu stau cu celelalte lucrări – cu asfaltarea și cu rețeaua de canalizarea – după ei, pentru că dacă torn asfaltul trebuie să-l sparg din nou.”, spune primarul comunei Băuțar.

celtic transilvania 1000x100px

Primăria Băuțar a încercat să rezolve pe cale amiabilă problema, însă edilul nu a găsit înțelegere la constructor. Romeo Răduță se teme acum că neseriozitatea societății îl va costa scump, motiv pentru care se gândește la penalizări și, de ce nu, la rezilierea contractului.

Canalizarea beneficiază de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1. Deci este o investiție veche, care trebuia deja dată în folosință. Noi, ca administrație locală, riscăm să dăm înapoi banii alocați prin proiect, din cauza neseriozității constructorului. În toți acești ani, din 2018 și până în prezent, firma a băgat țeava, nici aia toată, vreo cinci, șase tuburi, vreo zece cămine și au efectuat ceva lucrări la stația de captare. Atât!!! În aproape patru ani, au executat, să zic așa, până în 50% din lucrare. O bătaie de joc la adresa noastră! Dar lucrurile nu pot rămâne așa, doar la stadiul de discuții, și vom trece la penalizări din această lună. Mă gândesc serios să reziliem și contractul cu această societate. Nu e plăcut, pentru că va trebui să scoatem din nou la licitație lucrarea, pentru ce a mai rămas de executat, dar nu văd altă soluție!”, a concluzionat edilul din Băuțar.