Primarul Chisăliță: ,,Nu trebuia să ia foc un autobuz ca să se schimbe lucrurile!”

chisalita ion primar moldova noua
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, se arată revoltat față de incidentul produs astăzi, pe raza orașului pe care-l conduce: autobuzul care a fost cuprins de flăcări în timp ce transporta elevii, din comuna Berzasca spre Liceul Tehnologic ,,Clisura Dunării”, Moldova Nouă.

,,De aproape două luni ridic această problemă în fața celor care au competențe și nimic. Nu trebuia să ia foc un autobuz ca să se schimbe lucrurile”!, spune edilul-șef.

Ion Chisăliță trage un nou semnal de alarmă pentru ca elevii din Clisura Dunării să poată avea acces la educație, mai exact să poată ajunge, în primul rând, în siguranță la cursurile desfășurate în cadrul Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” Moldova Nouă. Primarul afirmă că, de aproape două luni, pune problema transportului deficitar al elevilor din localitățile limitrofe pe masa responsabililor din județ cerând în acest sens schimbarea operatorului de transport.

incendiu autobuz moldova noua

Incendiu autobuz școlar Moldova Nouă

Se impune acest lucru, o dată, pentru a readuce normalitatea în ceea ce privește asigurarea infrastructurii educaționale, iar pe de altă parte, pentru a nu risca nicio secundă ca evenimente, cum a fost cel care s-a produs în această dimineață, să se mai repete.

promovare banner maxagro Muzeul TM

,,De aproape două luni ridic problema transportului elevilor din zona Clisurii Dunării în fața celor care au competență. Chiar dacă acest lucru nu ține neapărat de mine, ca primar, totuși discutăm despre un liceu care se află pe raza orașului pe care îl conduc. Elevilor din Moldova Nouă le-am asigurat toate condițiile necesare în privința transportului, motiv pentru care nu întâmpinăm probleme, aici transportul public local și cel destinat special elevilor funcționând fără probleme. Problema se pune la elevii din Clisura Dunării. Din fericire, copiii care veneau astăzi spre Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” de la Berzasca nu au pățit nimic. Trebuie să reintroducem, de urgență normalitatea, întrucât, actualul transportator nu efectuează curse regulate, iar elevii acumulează absențe și din acest motiv nici nu pot fi cu materia la zi, în condițiile în care se apropie și perioada examenelor de la sfârșitul ciclului gimnazial și liceal.

autobuz școlar ars

Autobuz școlar Moldova Nouă, ars

Avem reclamații vivazi de această societate privată și pe ruta Zlatița-Moldova Nouă. Din cauza acestor inadvertențe (nerespectarea curselor regulate, conform programului), noi, Primăria Moldova Nouă și conducerea Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” Moldova Nouă, am reușit să discutăm cu reprezentanții care asigură transportul public local, să acopere perioadele în care societatea de transport privată nu-și respecta cursele, din diferite motive. Ca atare, lucrurile nu pot continua. Nu este normal ca o societate de transport, care, culmea, se află în pragul falimentului, să încaseze bani din abonamentele elevilor și să nu-și respecte îndatoririle. Unde s-a mai pomenit ca transportatorul să le facă program elevilor și nu invers, adică societatea de transport să respecte programul elevilor, căci pentru asta încasează bani!
Trebuie schimbat transportatorul pentru ca fiecare elev să poată ajunge la cursuri, la timp și în condiții de siguranță!”, a transmis Ion Chisăliță.

autobuz scolar in flăcări

Stingere incendiu autobuz școlar

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/