Primarul Buziașului, categoric în fața liberalilor lui Orban care îl curtează!

sorin munteanu primar buzias

Sorin Munteanu, primarul PNL al orașului Buziaș, confirmă că a fost contactat de foștii colegi liberali, acum membri în partidul fondat de Ludovic Orban. Munteanu explică și care este relația pe care o are acum cu Alin Nica, președintele PNL Timiș, după ce în vara anului trecut l-a contracandidat la șefia filialei. 

În vara lui 2021, Sorin Munteanu a reacționat dur la adresa lui Alin Nica, în urma scandalului generat în filială după alegerile de la organizația PNL de Timișoara. La acea dată, primarul Buziașului i-a reproșat colegului său de partid lipsa de comunicare și s-a opus măsurilor punitive aplicate celor care l-au susținut pe Raul Ambruș. Ulterior, Munteanu a candidat la șefia PNL Timiș.

La mijlocul lunii decembrie, când s-a înființat Forța Dreptei, deputatul ex-PNL Claudiu Chira afirma că e în discuții cu circa 12 primari liberali din Timiș. Întrebat dacă și el a fost contactat să treacă de partea noului partid, Sorin Munteanu a fost ferm:

CITEȘTE ȘI: Claudiu Chira, membru fondator în partidul lui Orban: „Din PNL Timișoara sunt 400-600 de persoane care vor să vină cu noi” 

„Am avut discuții și discut cu toții colegii, indiferent în ce partid sunt. Am fost colegi și sper ca într-un viitor apropiat să se reîntoarcă la matcă și lucrurile să reintre într-o normalitate pe care ne-am dori-o cu toții. Categoric: nu plec din PNL.”, a declarat primarul orașului Buziaș.

Cât despre relația pe care Sorin Munteanu o are cu Alin Nica, primarul de Buziaș spune că este una bună.

„Cu Alin Nica mă înțeleg foarte bine. Așa cum m-am înțeles și până acum. Nu am fost certați. Ne înțelegem foarte bine. Dânsul își vede de treaba lui, eu de a mea. Când avem nevoie ne mai și întâlnim să discutăm. La ultima discuție pe care am avut-o la sfârșitul anului trecut spunea că există posibilitatea ca pentru Buziaș și pentru Sânnicolau – cele două orașe care au proiecte de înființare a aquapark-ului – consiliul județean să vină cu aport și să sprijine ambele proiecte, conștient fiind că totuși Buziașul e o locație mult mai agreată și mai bună din toate punctele de vedere pentru aquapark decât Sânnicolau, fiind în centrul județului, având descărcare de pe autostradă la Topolovăț, practic un sfert de oră de la autostradă, de la Făget până la Buziaș faci 45 de minute, de la Berzovia, Reșița faci trei sfert de oră – o oră, mai ales că se are în vedere și drum rapid între Reșița și Topolovăț tocmai pentru a avea o urcare pe autostradă cât mai rapidă și cei din județul Caraș-Severin, deci se pretează ca zonă Buziașul. În afara faptului că suntem stațiune de interes național, avem peste 1.200 de locuri de cazare și s-ar dezvolta și alte zone în domeniul Horeca care să susțină un aquapark. Trebuie găsită sursă de finanțare. La faza de studiu de prefezabilitate a fost la 13 milioane de euro, cu siguranță astăzi va fi la 15-16 milioane de euro întreg proiectul.”, a explicat primarul.

Proiectele în derulare pentru revitalizarea zonei Buziașului

Edilul local a mai vorbit și despre proiectele care sunt în desfășurare în Buziaș și în zonă. Lucrările la parcul central sunt gata aproximativ 50% și autoritățile fac demersuri pentru implementarea proiectului „Drumul Vinului”.

„Se continuă lucrările de reabilitare a școlii cu clasele V-VIII de pe strada Republicii și celelalte 14 străzi care sunt în reabilitare – asfalt, rigole, alei. Așteptările noastre sunt să semnăm contractul pentru Drumul Vinului, un contract de 1.000.000 de euro depus, pe reabilitarea drumurilor de exploatare. Drumul Vinului va lega drumul județean ce merge spre Caraș-Severin de drumul județean ce merge spre Lugoj, peste dealul din Silagiu. Practic, leagă 5 crame și alte persoane fizice deținătoare de proprietăți în zona Silagiului. Adiacent drumului vrem să construim un amfiteatru, avem o locație de 5.000 mp unde dorim să facem un amfiteatru în aer liber, chiar lângă bisericuța din Dealul Silagiului. Sunt proiecte care sunt în derulare. Și avem așteptări de la Anghel Saligny să putem semna contractul pentru reabilitarea străzilor din satul Bacova.”, a declarat Munteanu.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/