Primarul Borcean trimite Poliția în Țiglărie! „Vom aplica legea! Se vor înmulți amenzile!”

Cartierul Țiglărie sau zona Nord a municipiului Caransebeș a fost cel mai vocal dintre toate cartierele în care primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a poposit în vizita săptămânală.

În ultimii ani s-au înmulțit cetățenii de etnie romă și odată cu ei și problemele. Oamenii au fost nemulțumiți de faptul că unii vecini au acumulat foarte mari datorii la întreținere și din cauza lor apa se întrerupe frecvent, alții au fost acționați în instanță pentru recuperarea banilor însă procesul se desfășoară anevoios, au probleme cu rețeaua de canalizare și becurile blocurilor. De asemenea, parcările sunt o altă problemă și nu pentru că nu sunt locuri de parcare, ci pentru că locatarii preferă să parcheze pe trotuare, în loc să-și achite cei 120 de lei chiria anuală pentru un loc de parcare.

20161125_150526[1]

„Se vor înmulți amenzile, din 3 decembrie vom avea tot efectivul de polițiști locali, care se întorc de la cursul de 3 luni de pregătire de la Drobeta Turnu Severin și vom putea să înmulțim raziile mai ales prin cartiere și să înăsprim amenzile. Sunt lucruri care țin de datoria civică, însă acolo unde sunt sfidați vecinii și locuitorii din cartier, vom aplica legea. În acest cartier există acea zonă NATO, cunoscută de toată lumea și de multe ori ocolită. Sunt datorii imense la care s-au acumulat penalități. Am la mine pe birou o situație cu sume de 60.000 de lei de familie datorii la întreținere. Sunt probleme care trebuie rezolvate pentru că nu pot vecinii să sufere din cauza unor asemenea familii”, a spus Felix Borcean.

Acesta a amintit și problemele rezolvate deja după vizitele avute în cartiere:

„Am reușit să amenajăm zona parcărilor în cartierul Pipirig, zona străzilor de lângă Sala Polivalentă, sunt trasate și fiecare locatar poate să-și plătească un loc de parcare care nu mai poate fi ocupat la întâmplare pe parcursul anului. Am reușit în cartierul Țarinei să asfaltăm porțiunea de străduță care duce spre zona de depozitare a gunoiului, iar în cartierul Țiglărie o dorință de-a mea mai de demult acum s-a împlinit. Curtea Clubului Sportiv Școlar a fost asfaltată, nu întreaga zonă, însă suficient pentru a nu mai bălti apa ori de câte ori plouă. Aici avem în proiect asfaltarea, din primăvară, a întregului spațiu și amenajarea zonei secundare cu porți de fotbal și handbal pentru ca elevii să o folosească ca loc de recreere”, a mai spus Felix Borcean.20161125_152543[1]