Primarul Borcean, audienţe ad-hoc în Pipirig! „Vom amenaja mai multe parcări!”

Gugulanii vor cât mai multe parcări în municipiul Caransebeș. Şi asta pentru că a crescut numărul mașinilor în ultimii ani, dar și pentru că cetățenii au văzut alte zone din municipiu amenajate, astfel că doresc să-și plătească abonament pentru parcarea de reședință.

În acest scop, primarul Felix Borcean s-a întâlnit cu cetățenii din zona Pipirig, din spatele blocurilor ce adăpostesc la parter magazine. Oamenii au două principale nemulțumiri: una, că parcările nu sunt trasate și fiecare parchează unde prinde loc, spre disperarea vecinilor (chiar și în fața ieșirii din scară), și cea de-a doua, că în zona unde ar trebui să fie parcarea locatarilor, vin zilnic camionete cu marfă, care aprovizionează magazinele și blochează intrarea.

Oamenii au ridicat şi alte probleme, cum ar fi apa potabilă care curge tulbure la robinete, subsolurile blocurilor care sunt inundate constant de pluvială, după părerea lor, sau construcțiile realizate de pe vremea comunismului în spatele blocurilor, la parter, care sunt folosite pentru aprovizionarea magazinelor și care împiedică locatarii să-și izoleze blocul ori să fie amenajate locuri de parcare. De asemenea, o fostă centrală termică dezafectată, care acum este o ruină și care și-a tot schimbat proprietarul, degradează imaginea cartierului şi se află chiar în fața bisericii şi lângă locul de joacă. Construcția este folosită ca depozit de gunoi sau de oamenii străzii, astfel că locatarii spun că cel care a cumpărat-o ar trebui să investească în amenajare, oamenii sugerând chiar se se facă acolo un loc de joacă pentru copiii din cartier.

„Am venit pentru un scop precis, și anume acela de a identifica locuri de parcare care ar putea fi amenajate. Şi știam de anul trecut că una dintre problemele reclamate de cetățeni era cea a parcărilor de pe strada George Buitu. Dar de aici am vizitat și alte zone ale acestei părți din cartierul Pipirig și am identificat alte trei sectoare unde se pot amenaja parcări, unele dintre ele sunt asfaltate, doar trebuie trasate și marcate corespunzător. În rest, am ascultat și celelalte probleme ale oamenilor, sunt probleme care se pot soluționa mai repede, cum ar fi parcările pe cămine cu apometre, care trebuie delimitate, problema locurilor de joacă, chiar am descoperit un spațiu care se pretează foarte bine pentru amenajarea unui astfel de loc de joacă și un spațiu mixt pentru parcări și loc de joacă”, ne-a declarat primarul Felix Borcean. Acesta a mai precizat că în următoarea perioadă se va demara acțiunea de amenajare parcări în această zonă a cartierului Pipirig.