Primarul Borcean a recunoscut: s-a lucrat fără autorizație! Dar ce atâta tam-tam?!

Edilul-șef al Caransebeșului a spus astăzi că, da, e adevărat, lucrările la ștrandul municipal au început fără autorizație de construcție, numai că legea s-ar fi încălcat doar pentru ca startul la distracție să fie dat cât mai curând.

Borcean e de părere că, pentru anumite lucrări, de care toți caransebeșenii au nevoie, trebuie urgentate, chiar dacă asta presupune ocolirea legii. „Vreau să vă spun un lucru… fostul primar pesedist din Moldova Nouă niciodată nu a avut autorizație de construcție pentru lucrările efectuate în oraș, lucru ce mi-a fost transmis de actualul primar din Moldova Nouă. Nu este un lucru lăudabil. Ne-am recunoscut vina, ne-am și autotaxat prin amenda primită de SPIR (Serviciul Public de Reparații și Întreținere) de la Compartimentul de Urbanism, dar cred că dincolo de toate șicanele acestea și orgoliile din Consiliul Local cei care pierdem suntem noi, cu toții. Cred că, dacă am face un sondaj pe stradă ce ați dori autorizația de construcție sau ștrand- cred că toți, sau majoritatea ar alege ștrand”, a explicat primarul Felix Borcean. Acesta a mai adăugat că, până nu va fi gata proiectul de execuție, în baza căruia va fi emisă autorizația de construcție, adică cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni, lucrările la ștrand vor stagna. Chiar și așa, deschiderea ștrandului ar urma să aibă loc până la finalul lunii iulie.

Pentru consilierul local PSD Florin Bogdea e vorba despre încă un exemplu negativ, caransebeșenii fiind cei care suferă. „Cetățeanul care plătește taxa și așteaptă pentru autorizația de construcție este ignorat de primar, care demonstrează că în numele unor așa zise urgențe poate să încalce legea. Felix Borcean ar trebui să se dezmeticească și să înțeleagă că în cazul unui accident de muncă pe șantierul de la ștrand, fără o autorizație de construcție, ar putea răspunde penal”, a comentat Bogdea pentru expressdebanat.ro.