Primarul ales al orașului Deta merge din nou în instanță, după ce prefectul l-a eliberat din funcție. Petru Roman a fost găsit de ANI în conflict de interese

Petru Roman, ales în toamna anului trecut pentru a patra oară primar în Deta, județul Timiș, și-a pierdut funcția, după ce prefectul Zoltan Nemeth a semnat ordinul prin care constată încetarea înainte de termen a mandatului edilului local. Acțiunea prefectului are la bază o decizie ANI a cărei urmare este decăderea din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea de drept a mandatului.

Ordinul prefectului a fost semnat în urma raportului de evaluare a Agenției Naționale de Integritate prin care se constată existența unui  conflict de interese în cazul primarului orașului Deta și are ca temei legal  dispozițiile  art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate.

Atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul orașului până la alegerea noului primar, transmite Prefectura Timiș.

leader board 728 x 90 px

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul orașului Deta și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

Petru Roman consideră că i se face o nedreptate, motiv pentru care va merge, din nou, în instanță.

„Am obosit deja dovedindu-mi nevinovăția pe acest subiect. Consider că nu e corect ceea ce mi se întâmplă. Am deja sentințe de la 6 instanțe diferite care toate îmi spun că am dreptul să îi reprezint pe cetățenii din Deta în poziția de primar al orașului. Așa că voi ataca și această decizie de suspendare așa cum am făcut-o și în urmă cu doi ani, cu convingerea că îmi voi dovedi încă o dată nevinovăția.”, a declarat Petru Roman.

CITEȘTE ȘI: Primarul Detei, validat în funcție de Tribunalul Timiș