Primarii liberali recunosc eșecul! „PNL va fi vioara a doua! Câștigător este PSD!”

oravicean nicolae (3)

„Echipa câștigătoare” din PNL este acuzată de tot mai mulți liberali că a făcut praf partidul, în timp de PSD a ajuns să dicteze și să pună condiții exagerate pentru a forma un nou Guvern.

Nicolae Orăvicean, unul dintre cei mai experimentați edili pe care PNL îi are în Caraș-Severin, atât din punct de vedere politic, cât și administrativ, nu se ferește să spună lucrurilor pe nume. Însă, chiar dacă a văzut de la bun început în alegerea lui Florin Cîțu ca președinte al partidului un eșec de proporții, spune că votul pentru acesta al lui Marcel Vela și al celorlalți parlamentari de Caraș-Severin a fost justificat. Justificat de interesele Caraș-Severinului. „Hotărârea pe care a luat-o PNL Caraș-Severin, prin care s-a stabilit că fiecare votează conform propriei conștiințe și analizei proprii, a fost una corectă. Marcel Vela a luat decizia corectă, nu a obligat pe nimeni să voteze cu Cîțu, cum s-a întâmplat în alte filiale., a spus Orăvicean.

Ceea ce s-a întâmplat după congres, avertizează primarul cărășean, poate duce chiar la dispariția PNL din prim-planul politicii românești. Și asta pentru că PNL a pierdut aproape tot. „În momentul de față, ca sociolog, pot să spun că într-o guvernare PNL – PSD, indiferent cum am vrea noi să ne credem, PNL va fi vioara a doua. Se vede de acum! PSD deține oameni cu experiență și cu viclenia de care au nevoie, PSD deține buni comunicatori, au specialiști pe zona analizei, a cercetării, au sociologi mult mai mulți. În politică, dacă nu știi să-ți fructifici oportunitățile și să faci ceea ce trebuie, electoratul uită repede și acumulezi foarte multă adversitate. PNL a fost vioara întâi și mai poate fi, dar cu USR, mai ales acum când USR s-a văzut perdant și s-a văzut deja amenințat că nu mai are acces la guvernare. Mult mai mult ar fi putut obține PNL de la USR. PNL a cerut ajutor de la PSD și astfel se creează accesul la guvernare pentru PSD. Percepția colectivă va fi că PSD vine ca salvator. E adevărat, coabitarea PSD – PNL asigură o stabilitate în Parlament și o soluționare parțială a crizelor prin care trec sănătatea sau energia, dar din această guvernare câștigător este PSD!”, a mai spus Nicolae Orăvicean pentru Express de Banat.