Primarii din Clisura Dunării sunt în gardă

Județul Caraș-Severin a intrat aseară sub incidența Codului Portocaliu, care se întinde până miercuri. Astfel că, primarii au identificat deja posibile locuri de cazare pentru trecători. Cei mai afectați, potrivit avertizărilor emise, ar fi locuitorii din Clisura Dunării, unde vântul suflă cu putere.

Primarii localităților Moldova-Nouă, Coronini sau Sasca sunt în alertă de duminică dimineață. Asta, deși Codul Portocaliu a intrat în vigoare abia de la orele serii. Aceștia au identificat locuri de cazare pentru trecători și au instituit permanența la primării. De asemenea, fac apel la oameni să nu se aventureze la drumuri prea lungi, din cauza vremii.  “A fost, totodată, instituit un serviciu de permanenţă la sediul administraţiei locale pentru o mai mare promptitudine în cazurile speciale care ar putea apărea. Cetăţenii care întâmpină probleme pot suna la numărul de telefon: 0255 540.997”, a spus Alin Datcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Moldova-Nouă.

Locuri de cazare pentru trecători
Pentru că zona de Clisură a Dunării este cea mai amenințată de Codul Portocaliu, din cauza vântului puternic, care răscolește zăpada, şi alţi edili au luat primele măsuri. „Am identificat deja circa 100 de locuri de cazare pe care le avem pregătite pentru trecători, în cazul în care rămân blocați. În plus față de acestea mai avem spații încălzite la școală și căminul cultural. În cursul zilei de sâmbătă ne-am confruntat cu reprize scurte de viscol, dar deși au fost intense, nu s-au întis pe o perioadă îndelungată de timp”, a spus Ion Poplicean, primarul comunei Sasca, din Clisura Dunării.

Și edilul-șef de la Coronini este pregătit să intervină. „Nu sunt probleme, deocamdată. Pe Drumul Național  57 se circulă în condiții de iarnă, iar primăria este pregătită să intervină cu utileja de deszăpezire. Nu sunt persoane fără adăpost, dar școala este pregătită cu spații de încălzire”, a spus Gheorghe Dăneț, primarul comunei Coronini.

„Sunt pregătiţi să intervină peste 100 de jandarmi, mai bine de 250 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic, poliţişti şi frontieriști, precum şi 23 de echipaje ale Poliţiei Rutiere. Tot la dispoziţia populaţiei, în special a turiştilor aflaţi pe Muntele Semenic şi Muntele Mic sunt şi salvamontiştii cărăşeni”, a spus Paula Neamțu, directorul de cancelarie al Prefectului de Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/