ISU înfruntă nămeţii cu 20 de lopeţi!

Situaţie penibilă astăzi, în cadrul Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit ca Primăria Reşiţa şi instituţiile din oraş să pună la punct măsurile specifice perioadei pentru care s-a instituit Cod Portocaliu de ninsori şi vânt puternic.

Începând cu ora 18 şi până în 14 februarie, la ora 2, la nivelul judeţului Caraş-Severin e valabilă averizarea cu Cod Portocaliu, meteorologii anunţând un strat nou de zăpadă de cel puţin 30 de centimetri şi vânt care va sulfa cu peste 55 km/h. Primăria Reşiţa şi mai toate instituţiile de stat au dat asigurări că sunt pregătite să intervină acolo unde situaţia o impune, atât cu personal suplimentat, cât şi cu utilaje din dotare şi chiar închiriate, acolo unde nu au fost suficiente.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” este gata şi el în orice moment să dea o mână de ajutor în lupta cu nămeţii, astfel încât Caraş-Severinul să nu se afle pe lista judeţelor în care au murit oameni îngheţaţi sau în care sunt localităţi izolate. Reprezentantul ISU “Semenic” prezent la comandamentul de astăzi i-a lăsat pe toţi cei prezenţi fără cuvinte. Acesta a precizat că, instituţia la care se angajează mai degrabă pe pile decât în funcţie de competenţe, drept dovadă dosarele de corupţie aflate pe rolul instanţelor de judecată, este gata să intervină în caz de nevoie cu 20 de oameni.

Totuşi, în situaţii excepţionale, alţi 60 de angajaţi vor fi disponibili în maximum 90 de minute. Problema este că, la nivelul ISU “Semenic” există pregătite la această oră doar 20 de lopeţi. Cu alte cuvinte, 80 de oameni îşi vor croi drum prin nămeţi cu 20 de lopeţi. Nu ar fi exclus ca tocmai aceştia să sune la 112 semnalând că au rămas înzăpeziţi. Aducându-i-se la cunoştinţă că la unul din supermarket-urile din oraş se găsesc lopeţi la preţ redus, angajatul ISU a replicat că instituţia pe care o reprezintă primeşte cu mare bucurie donaţii.

“Monitorizăm 24 din 24 de ore suprafeţele publice şi zonele de acces în toate cartierele. Avem o colaborare bună cu toate instituţiile. După 16 zile, situaţia se prelungeşte, dar, reşiţenii, cred eu, nu ar trebui să-şi facă probleme”, Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei