Primăria vrea campus pentru învățământul dual la Reșița

intalnire resita
mbmr 1000x100

Au început pregătirile pentru cel de-al șaselea an de Școală Duală la Reșița. Cu acest prilej, la Primăria Reșița a avut loc o întâlnire cu școlile și agenții economici parteneri, în vederea stabilirii planului de școlarizare pentru 2023-2024.

„S-au împlinit șase ani de când a demarat proiectul Școala Duală Reșițeană. Mulțumim tuturor pentru implicarea în acest demers plin de provocări, dar atât de important pentru dezvoltarea orașului nostru. Ne-am bucurat să avem alături de noi și un număr mare de agenți economici noi, interesați să se implice în acest proiect. Solicitările se pot depune până în 25 noiembrie”, a declarat Mădălina Chiosa, viceprimarul Reșiței.

Cele două școli cu învățământ profesional dual din Reșița sunt Colegiul Economic al Banatului Montan și Colegiul Tehnic, unde elevii se pregătesc pentru calificări precum: comerciant-vânzător, bucătar, ospătar, instalator de instalații tehnico-sanitare și de gaze, operator la mașini cu comandă numerică, lăcătuș mecanic prestări servicii, confecționer produse textile, sudor și electrician constructor.

Muzeul TM

intalnire resita 2

Pentru viitor, Primăria Reșița are în vedere accesarea de fonduri pentru înființarea unui campus de învățământ dual: „Am discutat cu cei prezenți și despre intenția de a constitui împreună un consorțiu pentru a accesa finanțare pentru un campus de învățământ dual la Reșița, o oportunitate pe care o considerăm extrem de importantă și cu un potențial enorm pentru continuarea și dezvoltarea școlii duale.”, a mai precizat Mădălina Chiosa.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/