Primăria vrea ca Timișoara să fie mai curată! Se pregătește un nou contract de salubrizare

salubrizare

Primăria Timișoara vrea ca orașul să fie mai curat. Așadar, se pregătește un nou contract de salubrizare prin care să se poată interveni pe cât mai multe străzi. De asemenea, se testează o soluție de măturat mecanizat în centrul Timișoarei.

Având în vedere că vechiul contract de salubrizare expiră la sfârșitul acestui an, se lucrează la un nou document prin care să se poată interveni pe cât mai multe străzi din Timișoara.

Ne pregătim pentru un nou contract de salubrizare la Timișoara. Odată cu închiderea contractului actual în anul 2023, ne pregătim pentru a asigura un grad de salubrizare stradală și în spațiile publice de calitate ridicată, cu frecvență și predictibilitate”, a informat Primăria Timișoara.

Mai mult, potrivit reprezentanților instituției, se testează o soluție de măturat mecanizat în zona centrală, cu ajutorul unor vehicule electrice.

Cu această ocazie, reprezentanții Primăriei Timișoara au participat la o prezentare de probă a unei soluții de măturat mecanizat în centru. Vehiculele prezentate sunt 100% electrice și au mai multe funcțiuni, inclusiv stropit mecanizat și aspirat pentru zonele unde nu ajung periile”, a transmis Primăria Timișoara.

De asemenea, 2023 va fi primul an în care administrația locală va avea datele despre întreaga suprafață și geometrie stradală a orașului. Aceste date, primite și în format digital, „sunt esențiale pentru a cheltui eficient banii publici pentru serviciul de salubrizare și pentru a avea rute exacte și predictibile”, au detaliat reprezentanții instituției.