Primăria a vândut toate florile din sere

Florile din serele primăriei care nu au ajuns pe stâlpii sau în rondourile din oraş, înfrumuseţează acum grădinile din jurul blocurilor, dar şi spaţiile societăţilor comerciale din oraş.

Zece mii de flori, bănuţei şi panseluţe, au rămas pe stoc după înfrumuseţarea de primăvară a municipiului. Ca în fiecare an, acestea au fost scoase la vânzare, la preţuri simbolice. Cumpărătorii nu au întârziat să apară, astfel că serele sunt acum goale. Nu pentru mult timp însă, pentru că în lunile aprilie-mai sunt deja programate plantările pentru toamnă.

Serele de pe Calea Timişoarei produc anual aproximativ 150.000 de flori, cantitate ce acoperă necesarul pentru amenajarea spaţiilor verzi din oraş. Primăria Reşiţa a reuşit astfel să taie de pe listă cheltuielile pe care le-ar fi presupus achiziţionarea plantelor decorative de la alţi furnizori. Totuşi, şi întreţinerea serelor costă destul de mult, mai ales pe timp de iarnă. „Căldura costă 13.000 de lei, iar la această sumă se mai adaugă fertilizanții care costă circa 1.500 de lei, pesticidele și apa, care în sezonul de iarnă se consumă foarte puțin”, a precizat Raluca Hollschwander, șeful sectorului de spații verzi.