Fără economii! Primăria va avea suficienți bani pentru plata facturilor la spital și la unitățile de învățământ

heating radiator in office, close up. white heat exchangers. iron aluminium steam radiator. pipe pattern.

Primăria le promite lugojenilor o iarnă călduroasă atât în saloanele spitalului, cât și în unitățile de învățământ. În ciuda creșterilor de preț anunțate, pacienții și școlarii din Lugoj nu vor sta în frig.

În timp la nivel național se tot discută despre reducerea consumului la utilități (gaz și energie electrică), iar primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat deja că în această iarnă vor veni vremuri mai friguroase pentru pacienții din spitalele timișorene, administrația lugojeană vine cu precizarea că la nivelul municipiului de pe Timiș nu se vor face economii la curent și gaz metan la spital și nici în unitățile de învățământ (licee, școli gimnaziale, grădinițe și creșe). Astfel, primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu, a anunțat că nu se pune problema unor economii la utilități la spital, în școli, grădinițe și creșe.

„O să facem economii altundeva, poate la Primărie și în alte instituții, dar nu la spitale și în unități de învățământ. La spital, pacienții o să aibă căldură tot timpul, iar pe timpul nopții nu oprim căldura”, a declarat Claudiu Buciu, adăugând că au fost făcute simulări și comparații cu iarna trecută, iar din cauza actualei creșteri a prețurilor la energie, doar la spital se estimează că suma de plată a facturii la gaz ar putea ajunge la circa 250.000 de lei.

Cu toate acestea, administrația lugojeană este pregătită ca, la iarnă, să facă un efort financiar suplimentar pentru a achita toate facturile, a mai spus Buciu, subliniind că, de anul viitor, cel puțin în privința energiei electrice, costurile vor fi mai mici deoarece o bună parte din necesarul de energie electrică va fi acoperit de curentul produs de parcul fotovoltaic, al cărui proiect a fost deja demarat de primăria lugojeană.