Primăria Timișoara vrea să realizeze o bandă dedicată de transport în comun de la Poșta Mare la spitalul județean

Timișorenii vor ajunge mai ușor de la Poșta Mare la spitalul județean, dacă vor alege să circule cu mijloacele de transport în comun. Primăria Timișoara intenționează să realizeze o bandă dedicată de transport în comun.

Dominic Fritz a anunțat că în următoarele zile Primăria Timișoara va lansa o licitație importantă pentru oraș. Și anume, privind întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru o bandă dedicată de transport în comun, care va fi realizată de la Poșta Mare la spitalul județean.

La un moment dat a fost o bandă dedicată, doar că s-au schimbat sensurile. Noi nu vrem să facem lucrurile pe genunchi, ci vrem să facem un studiu așa cum trebuie, un proiect tehnic așa cum trebuie. Termenul de execuție va fi de șase luni. După ce se finalizează licitația, vom ști după șase luni exact cum vom putea folosi această bandă dedicată și atunci poate chiar la anul, între Poșta Mare până la spitalul județean și stadion, adică două funcțiuni foarte importante, o funcțiune sanitară, o funcțiune sportivă, vom avea această prioritate pentru transportul în comun”, a explicat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a precizat că acest proiect se încadrează în strategia municipalității de a se asigura că în oraș există o infrastructură care face ca transportul în comun să devină mai rapid.