Primăria Timișoara vrea să realizeze centura de vest în locul Ministerului Transporturilor

harta centura

Primăria Timișoara a transmis Ministerului Transporturilor un memoriu prin care solicită preluarea realizării centurii de vest a orașului, împreună cu finanțarea aferentă. Dominic Fritz spune că în acest mod lucrările vor fi executate într-un timp mai scurt.

Primăria Timișoara are planuri mari în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere din oraș. Astfel, municipalitatea timișoreană a solicitat Ministerului Transporturilor, printr-un memoriu, preluarea execuției lucrărilor la centura de vest a orașului, împreună cu finanțarea aferentă. Solicitarea vine în contextul declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, ca administrațiile locale să preia lucrări publice de interes local și regional de la CNAIR. 95% din traseul centurii de vest se află pe teritoriul Timișoarei.

Proiectul centurii se află acum la stadiul de studiu de fezabilitate și în decembrie a fost aleasă varianta finală de traseu, de la ieșirea spre Utvin până la ieșirea de pe Calea Aradului.

Primăria a fost implicată în consultările legate de viitorul traseu încă de la început și propunerile venite din partea noastră au fost preluate aproape integral de către CNAIR și minister cu privire la alegerea variantei finale de traseu. În urma acestor discuții, Primăria Municipiului Timișoara a reușit să obțină corelarea proiectului Centurii de Vest cu cel al Noii Radiale de Vest Timișoara. Aceasta ar deveni a 7-a radială a orașului, pe lângă Lugojului, Buziașului, Șagului, Gheorghe Lazăr, Torontalului, Aradului și Sever Bocu. Printr-o bună corelare a proiectelor, vor fi evitate întârzieri, precum cele de la Drumul Boilor”, a informat Primăria Timișoara.

În momentul de față, centura de nord este realizată integral, iar centura de sud în proporție de aproximativ 44%.

Avem capacitatea și disponibilitatea administrativă de a ne asuma ducerea la bun sfârșit într-o perioadă cât mai scurtă de timp și la cea mai bună calitate, a acestui proiect strategic pentru sistemul de mobilitate al Timișoarei și regiunii. Centura Timișoarei este povestea fără sfârșit, a ultimelor decenii și e timpul ca printr-un parteneriat onest și transparent cu Ministerul Transporturilor și CNAIR să ne implicăm în construirea tronsonului de Vest. Nu cred că există o instituție mai interesată de finalizarea acestei lucrări în bune condiții, decât Primăria Municipiului Timișoara”, a declarat primarul Dominic Fritz.