Primăria Timișoara vrea să modernizeze mai multe străzi aflate la ieșirea spre Dumbrăvița

zona procopiu

Primăria Timișoara are în plan să facă o serie de investiții importante cu scopul de a moderniza zona Procopiu, aflată la ieșirea spre Dumbrăvița. În total, este vorba de cinci străzi care vor fi reabilitate, vor fi amenajate trotuare, piste de bicicletă și vor fi create spații verzi.

Nouă milioane de euro. Atât intenționează să investească Primăria Timișoara pentru a moderniza o zonă importantă, aflată la ieșirea spre Dumbrăvița. Este vorba de zona Procopiu, formată din străzile Ștefan Procopiu, Eugen Coșeriu, Tristan Tzara, Horia Hulubei și strada adiacentă Aldea Teodorovici. Proiectul va moderniza întreaga zonă care în momentul de față nu are trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști, parcări și accese.

În următorul plen al Consiliului Local Timișoara va sta un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții.

1000x200 dacus 02

Lucrările care se vor executa pe lungimea traseului de peste 2,5 km, cuprind: modernizarea carosabilului (23.298 mp); amenajarea trotuarelor (4.323 mp); realizarea acceselor (1.525,62 mp); amenajarea pistelor pentru biciclete (1.633 mp); spațiile verzi nou plantate vor însuma 6.600 mp; realizarea rețelelor de iluminat public, canalizaţie subterană pentru cabluri, rețelelor de apă, de canalizare, de canalizare pluvial și de alimentare cu gaz. Proiectul va contribui la diminuarea surselor de poluare şi ameliorarea calităţii mediului înconjurător, prin asigurarea unui sistem de mobilitate corespunzător şi a unui sistem de colectare şi scurgere a apelor de pe platforma străzilor”, a informat Primăria Timișoara.

Finanțarea proiectului se va face din bugetul local, iar valoarea totală estimată a investiției se ridică la peste 42 milioane lei, cu TVA inclus.

publicitate si promovare online banner maxagro