Primăria Timișoara, un milion de lei pentru proiecte care încurajează sportul

Primăria Timișoara a făcut publică lista inițiativelor sportive pe care le va finanțat în acest an cu un milion de lei, prin Centrul de Proiecte. În total, va fi sprijinit un număr de 12 proiecte.

Un număr de 12 inițiative sportive urmează să fie finanțate de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte, cu un milion de lei. Dominic Fritz a anunțat că vor fi susținute proiecte care încurajează sportul de masă și de la vârste mici

Redirecționăm banii, încă din primul an de guvernare locală, spre inițiative sportive care vin din comunitate pentru încurajarea sportului de masă și de la vârste mici. Soluția pentru a face din Timișoara, din nou, o campioană nu este să importăm echipe de-a gata, ci să creștem sportivi. Planul, la care m-am angajat anul trecut, este să extindem baza de selecție locală pentru nivelul profesionist, în viitor. Am finanțat cu un milion de lei, prin Centrul de Proiecte, acțiunile care susțin accesul și performanța timișorenilor, de toate vârstele și din toate cartierele, în dans sportiv, fotbal, rugby, scrimă, judo, jogging, sporturi nautice”, a afirmat primarul Timișoarei.

leader board 728 x 90 px

Lista celor 12 proiecte sportive care vor fi finanțate de municipalitate nu este definitivă. Urmează etapa de contestații, iar apoi vor fi anunțați câștigătorii finali.

O altă finanțare, tot în valoare de 1 milion de lei, o vom acorda pentru apelul de proiecte pentru tineri. Cele 26 de aplicații primite sunt pentru a încuraja gândirea critică printre tineri, inițiativele de cercetare în știință, sănătate, gamificare, tehnologie, educația prin cultură, incluziunea socială și responsabilitatea civică. Obiectivul mare este să stimulăm acel spirit curajos, inovator și antreprenorial care a adus Timișoara aici. 11 milioane de lei punem anul acesta la dispoziția inițiativelor de la firul ierbii în cultură, sport și pentru tineri. Vă încurajez să veniți cu proiecte”, a declarat Dominic Fritz.