Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, vrea ca în patrimoniul orașului să ajungă și Casa Muhle, pentru a fi pusă în valoare. Despre acest subiect se vorbește de o bună perioadă de timp, dar nu s-a făcut nimic concret până acum.
Casa Muhle a aparținut celebrului florar Wilhelm Muhle, datorită căruia Timișoara este recunoscută ca și orașul trandafirilor. Imobilul este situat în zona Bălcescu, aproape de centrul orașului, pe B-dul Mihai Viteazul. Din păcate, clădirea se află în paragină, fiind deținută de o familie de romi.
Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a vorbit despre necesitatea aducerii acestei clădiri în patrimoniul orașului încă de acum un an, dar nu s-a întâmplat nimic concret în acest sens. Iată că în ședința Consiliului Local Timișoara din această săptămână, Cosmin Tabără a adus din nou în discuție acest subiect.
„Când se va ivi ocazia, și știu că voi avea o susținere majoră, o voi și concretiza, va fi readucerea în patrimoniul Timișoarei a Casei Muhle. Cred că este principalul imobil care ar trebui să fie adus în patrimoniul municipiului Timișoara pentru că acel imobil reprezintă ceva. Acel imobil este o clădire de un interes major în regiune și acolo am putea reda viață unui imobil care a reprezentat ceva, iar familia Muhle a reprezentat ceva. De exemplu, nu spun ceea ce au făcut ei ca și florari, ci doar ce au făcut ca și oameni. Și-au donat pământul și pe pământul lor s-au construit actuala UPT și parte din UVT”, a afirmat viceprimarul PNL al Timișoarei.
Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei, l-a întrebat dacă va fi pregătit un proiect de hotărâre pentru exproprierea Casei Muhle, iar Cosmin Tabără a precizat că „va trebui prima dată transformat în utilitate publică și apoi putem face și o expropriere sau o negociere directă. Am susținerea, mă ocup și îl fac”.
Viceprimarul Cosmin Tabără vrea ca acest imobil să fie transformat în casă memorială, iar în curte să fie amenajate grădinile celebrului florar Wilhelm Muhle, dar la o scară mai mică.
Monument istoric, casa Muhle este una dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara și a aparținut familiei de florari Muhle. A fost construită în jurul anilor 1866-1868, cumpărată în 1878, împreună cu terenurile din jur, de florarul Wihelm Muhle și a aparținut, ulterior, fiului său, arhitectul peisagist Arpad Muhle. Vila era înconjurată de o imensă grădină de flori.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Pe mai multe străzi din Timișoara se impun restricții de trafic, în perioada următoare. Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a avizat închiderea traficului rutier începând de marți,...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281