Primăria Timișoara se digitalizează! 5.000 de bibliorafturi cu acte, scanate

Arhiva Primariei Timisoara, digitalizata

Primăria Timișoara face un pas important în ceea ce privește digitalizarea. Cu bani europeni, 5.000 de bibliorafturi cu acte din arhiva instituției sunt scanate.

Arhiva Primăriei Timișoara, în care se găsesc zeci de mii de bibliorafturi cu acte, va putea fi găsită și în format digital. Primăria Timișoara a început scanarea a 5.000 de bibliorafturi, iar procesul va fi finalizat în decembrie.

De jumătate de an am început digitalizarea actelor din arhiva primăriei. 5.000 de bibliorafturi în această etapă pe care o terminăm în decembrie. E o premieră pentru administrația locală timișoreană. Facem acest pas de normalitate pentru o primărie de secol XXI. Este unul din mai multe proiecte de digitalizare pe care le realizăm cu finanțare europeană sau din bugetul local”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Edilul-șef a precizat că, în acest moment, dacă este nevoie de un act aflat în arhiva instituției, durează mult timp până când este găsit.

Mii și mii, zeci de mii de bibliorafturi sunt aici, în arhiva primăriei. Dacă vrei să cauți un document, asta înseamnă foarte mult timp până când îl găsești. Noi acum am pornit un proiect în care digitalizăm peste 5.000 de bibliorafturi aici, în primărie. O firmă externă le ia de aici, le scanează și le trece printr-un software. Asta înseamnă că dacă cauți un fragment de text, nu trebuie să citești documentul ca să-l și găsești. Ăsta este doar unul dintre multele noastre proiecte de eficientizare a administrației, să facem ca să funcționeze mai rapid, și de digitalizare, pentru că vrem să trecem și cu această administrație locală în secolul 21, așa cum merită Timișoara”, a declarat primarul Timișoarei.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/