Primăria Timișoara reia licitația pentru proiectarea modernizării zonei Dacia

schita

Primăria Timișoara a luat decizia de a relansa licitația pentru proiectarea noului concept urbanistic din zona Dacia, după ce a crescut suma dispusă să o ofere. În cadrul proiectului se dorește revitalizarea spațiilor verzi din cartier, cu finanțare europeană.

Primăria Timișoara anunță că a relansat licitația pentru proiectarea noului concept urbanistic din zona Dacia. Valoarea estimată a contractului de proiectare a fost majorată de la 500.000 lei la 1,1 milioane lei, fără TVA. Asta pentru că la precedenta licitație nu a fost depusă nicio ofertă.

Zona este delimitată de Calea Torontalului, bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii și este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului. Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei”, a informat Primăria Timișoara.

Mai precis, potrivit reprezentanților instituției, se dorește revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat), spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Durata contractului, care vizează și asistența tehnică pe parcursul execuției proiectului este de 48 de luni. Pentru realizarea proiectului se vor solicita fonduri europene prin Program Operațional Regional.

Anunțul este publicat în SEAP și cei interesați sunt așteptați să depună oferte până în 20 iulie, la ora 15.00.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/