Primăria Timișoara, primii pași pentru a transforma un teren din zona Lipovei într-o importantă zonă de atracție

bicicleta6

Primăria Timișoara a început să facă primele demersuri practice cu scopul de a pune în valoare un teren aflat în zona Lipovei, pe care urmează să fie realizat un velodrom, un centru educațional, precum și unul sportiv și de recreere.

Primăria Timișoara deține în zona Lipovei, pe str. Ion Ionescu de la Brad, un teren care se întinde pe o suprafață de aproximativ 3,5 hectare. Pe această parcelă instituția intenționează să dezvolte proiecte importante pentru oraș. Și anume, să amenajeze un velodrom, să construiască o școală, dar și un centru sportiv și de recreere.

Doar că există o problemă. Și anume, pe acest teren este notată o sarcină de către Ministerul Tineretului și Sportului, care a dorit să realizeze, în urmă cu câțiva ani, un bazin de înot, dar proiectul a fost dat uitării. În aceste condiții, pentru ca Primăria Timișoara să poată utiliza terenul, sarcina trebuie ridicată. De acest lucru se ocupă Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Am început demersurile practice pentru ridicarea sarcinilor de pe imobilul situat în Calea Lipovei, I. I. de la Brad, nr. 24, unde dorim să creăm un parc și un velodrom, precum și infrastructură educațională, sportivă și recreativă. Am elaborat și trecut prin CL, hotărârea de Consiliu Local de solicitare a acestor lucruri către Ministerul Educației, dar nu lăsăm lucrurile neterminate, așa că vom transmite către ministere setul de acte necesare obținerii avizelor, urmând ca, ulterior depunerii, să mă deplasez la București pentru a susține aprobarea lor în termen rezonabil”, a afirmat Cosmin Tabără.

În ceea ce privește velodromul care va fi realizat pe terenul din zona Lipovei, acesta va fi unul profesionist, iar Primăria Timișoara speră să obțină finanțare pentru proiect de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții.

banner 970 x 250