Primăria Timișoara, pași pentru a realiza două parcări supraetajate în zona centrală

parcare supraetajata

Primăria Timișoara anunță că a făcut pași importanți în vederea realizării a două parcări supraetajate în zona centrală. Astfel, pentru cea de lângă Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” a fost semnat contractul de proiectare, iar pentru cea din zona Oituz s-a finalizat evaluarea achiziției de servicii pentru întocmirea unui PUZ.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, vine cu vești legate de proiectele privind realizarea a două parcări supraetajate în zona centrală a orașului. Așadar, în ceea ce privește parcarea de lângă Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, în această săptămână a fost semnat contractul de proiectare, faza studiului de fezabilitate.

Parcarea va fi pe strada Nemoianu, lângă Spitalul de Copii Louis Țurcanu, și va avea 4 sau 5 etaje (numărul exact va fi stabilit de proiectant). În proiect am inclus 6 stații de încărcare pentru vehicule electrice și vom monitoriza gradul de ocupare al locurilor de parcare, astfel încât să putem informa șoferii printr-o platformă online sau cu panouri de informare electronice în apropiere. Estimăm că va avea o capacitate de 250 de locuri și va deservi aproximativ 1.200 de mașini pe zi”, a explicat Ruben Lațcău.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Contractul pentru proiectarea parcării de la Spitalul „Louis Țurcanu” are o valoare de aproape 190.000 lei, cu TVA inclus.

Nu este singurul proiect de parcare multietajată pe care îl avem în lucru. Am finalizat evaluarea achiziției de servicii pentru întocmirea unui PUZ în zona Oituz, documentație necesară pentru a putea construi legal o parcare multietajată acolo. Ambele proiecte de parcări se află la marginea zonei ultracentrale şi vor deservi zone cu servicii publice esențiale pentru TImișoara (Spitalul de Copii și Noul Campus Lenau din apropierea penitenciarului), dar şi zona de promenadă şi recreere preferată de timişoreni şi turişti”, a detaliat viceprimarul Timișoarei.

Potrivit lui Lațcău, și Timpark are în lucru documentația pentru o parcare multietajată în cartierul Dacia.

 

banner 970 x 250