Primăria Timișoara, pas pentru a realiza primele lucrări la centrul MultipleXity

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Primăria Timișoara a făcut un pas important astfel încât să poată începe primele lucrările la Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, cel mai important proiect al orașului pentru anul 2023. Astfel, a fost lansată licitația pentru amenajarea terenului din jurul centrului.

Primăria Timișoara s-a angajat că va realiza o investiție importantă în contextul în care în anul 2023 va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Este vorba de Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, care va fi amenajat în muzeul STPT de pe B-dul Take Ionescu. Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de euro.

Iată că la final de an 2021, Primăria Timișoara a făcut un pas important în vederea realizării acestei investiții. Astfel, în urmă cu câteva zile, a fost lansată licitația publică pentru implementarea fazei 1 a proiectului. Și anume, amenajarea terenului.

Din anunțul de participare la licitație aflăm că centrul va fi amenajat pe un teren care are o suprafață de 6.748 mp, pe care ar urma să fie realizate mai multe lucrări.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Realizarea pe amplasamentul propus a unui centru pentru artă, tehnologie și experiment, spațiu propus în vederea găzduirii evenimentelor culturale de importanță majoră pentru oraș, incluzând spații de recreere și relaxare prin: amenajarea curții existente, lucrări la aleile din dale de beton, amenajarea unei parcări de biciclete, lucrări de demolare a liftului aferent corpului de clădire C2, suprafața eliberată fiind pavată și inclusă în amenajarea exterioară, arborii maturi existenți, cei trei pini, se vor păstra, iar arbuștii și arborii tineri (tuia) se vor muta pe latura estică a curții, prin păstrarea arborilor se dorește densificarea acestui grup de plante și obținerea unei imagini mai naturale a spațiului prin plantarea intensivă cu plante perene, ierburi decorative. În zonele în care ne permite rețeaua de cabluri aeriene, care traversează curtea, se propune plantarea de arbori și arbuști noi. Prin proiect se propune schimbarea signalisticii de pe fațadă Muzeul Corneliu Miklosi – 21 litere x 25 cm, iar pe partea de dotări se propune dotarea cu mobilier urban format din: panou afișaj digital, cișmea, bancă monolită, totem luminos”, scrie în documentație.

Valoarea estimată a contractului pentru lucrările de amenajare a terenului se ridică la aproximativ 500.000 euro și ar trebui finalizate în șase luni de la începerea lor. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 31 ianuarie 2022, la ora 15.00.

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/