Primăria Timișoara, pas important pentru a realiza o parcare etajată în zona centrală

Primăria Timișoara a făcut un pas important cu scopul de a realiza o parcare etajată în zona centrală. Astfel, recent, a fost lansată licitația publică în vederea proiectării studiului de fezabilitate pentru parcarea de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Despre acest proiect se vorbește de mai mulți ani.

Lipsa locurilor de parcare în zona centrală a Timișoarei reprezintă una dintre cele mai importante probleme. Asta în condițiile în care în centrul istoric mai multe străzi au devenit pietonale, dar locuri de parcare nu au mai fost realizate. Iată că sunt șanse ca, în viitorul apropiat, un proiect important despre care se vorbește de mai mulți ani să prindă contur.

Este vorba de realizarea unui parcări etajate în zona Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. În urmă cu câteva zile, Primăria Timișoara a lansat o licitație publică pentru serviciile de proiectare aferente obiectivului de investiții „SF Parcare Louis Țurcanu”. Concret, parcarea va fi realizată pe str. Iosif Nemoianu, nr. 3.

Primăria Timișoara este dispusă să plătească pentru proiectarea SF-ului o sumă care se ridică la 60.000 euro, cu TVA inclus. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 21 decembrie, la ora 15.00, iar serviciile de proiectare trebuie furnizate în aproape cinci luni.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Parcarea ar urma să aibă două subsoluri, parter, două etaje și o terasă, o construcție de maximum 15 m înălțime și cel puțin 30,54% spații verzi. Terenul pe care se va construi are o suprafață totală de 4.971 mp. Intenția este ca parcarea să fie folosită atât de personalul medical al spitalului, cât și de aparținători sau public. Se estimează că aici vor fi 250 de locuri de parcare.

 

banner maxagro