Primăria Timișoara, o nouă măsură pentru a-i încuraja pe proprietarii de clădiri istorice să le reabiliteze cu sprijinul financiar al instituției

cladiri istorice

Primăria Timișoara a luat o nouă decizie cu scopul de a convinge cât mai mulți proprietari de clădiri istorice să le reabiliteze și cu sprijinul financiar al instituției. Astfel, angajați ai Biroului Reabilitare Cartiere Istorice sunt dispuși să participe la ședințele asociațiilor de proprietari interesate să acceseze acest program.

Cu scopul de a încuraja cât mai mulți proprietari de clădiri istorice să renoveze fațadele, Primăria Timișoara a lansat un nou program de sprijin financiar. Prin acest program, instituția oferă un grant nerambursabil de 30% din valoarea totală a reabilitării acoperișului și anvelopei imobilelor istorice aflate în proprietate privată, din zonele prioritare de intervenție, iar restul de 70% putând fi rambursat în termen de maximum zece ani, cu dobândă zero.

Conducerea Primăriei Timișoara a deschis și un sediu nou pentru Biroul Reabilitare Cartiere Istorice, pe str. Ștefan cel Mare, nr. 2, al cărui prag poate fi trecut de toate persoanele interesate de acest program. Sediul este deschis luni și marți, între orele 13.00 și 16.00, iar miercuri și joi, între 09.00 și 13.00.

Mai mult, angajați ai Biroului Reabilitare Cartiere Istorice sunt dispuși să participe inclusiv la ședințele asociațiilor de proprietari, pentru a oferi mai multe informații despre programul de sprijin financiar al Primăriei Timișoara.

Colegii de la Biroul Reabilitare Cartiere Istorice se oferă să participe la ședințele asociațiilor de proprietari interesate să acceseze acest program, pentru a le explica pașii care trebuie parcurși. Doritorii pot solicita sprijinul biroului cu un simplu telefon la numerele 0752 224 171 sau 0374 555 160, sau pe adresa de mail reabilitare.monumente@primariatm.ro”, a informat Primăria Timișoara.