Primăria Timișoara, la a treia încercare privind achiziționarea unui tomograf pentru arbori

Primăria Timișoara a lansat, ieri, licitația publică cu scopul achiziționării unui tomograf cu ajutorul căruia să afle cât de sănătoși sunt arborii din oraș. Este cea de-a treia încercare a municipalității privind cumpărarea unui astfel de aparat.

Primăria Timișoara își propune să afle cât de sănătoși sau de bolnavi sunt arborii din oraș fără a mai fi nevoie să îi taie. În acest sens, municipalitatea intenționează să cumpere cu tomograf pentru copaci. Astfel, a lansat deja două licitații publice privind achiziționarea aparatului, însă acestea au fost un eșec. La ultima licitație, lansată în luna iunie, nicio firmă nu s-a arătat interesată să furnizeze tomograful.

Totuși, reprezentanții Primăriei Timișoara nu se lasă, astfel că ieri, a fost lansată și cea de-a treia licitație publică privind furnizarea unui „set tomograf pentru evaluarea sănătății arborilor”.

În baza contractului se achiziționează un set tomograf pentru evaluarea sănătății arborilor, șase licențe și se instruiesc șase persoane, astfel cum sunt acestea impuse prin documentația de atribuire”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Valoarea totală estimată a contractului este de 155.000 lei, plus TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 05 august, la ora 15.00.

Primăria Timișoara estimează că în oraș sunt aproximativ 160.000 de copaci.