Primăria Timișoara datorează SDM 30 de milioane de lei. Fritz: „S-au dat comenzi pe bani inexistenți. Ne concentrăm să plătim cât putem din facturile restante”

Primarul Timișoarei spune că administrația are facturi neplătite către Societatea de Drumuri Municipale în valoare de 30 de milioane de lei și că în perioada următoare se va concentra pe plata facturilor restante. 

„Noi cu SDM avem o problemă mare tot financiară, din aceste facturi rostogolite de anul trecut. 30 de milioane sunt facturi neplătite la SDM și SDM este o companie care este într-o stare destul de sănătoasă, în general, dar să aibă facturi neplătite în sumă de 30 de milioane de lei nu este neapărat o situație foarte comodă pentru companie. S-au început lucrări, s-au dat comenzi pe bani inexistenți. Noi ne concentrăm acum să plătim cât putem din aceste facturi restante.”, a declarat Dominic Fritz.

În acest an, Fritz spune că primăria nu va face achiziții de noi semafoare în oraș și că administrația se va concentra pe finalizarea lucrărilor la trotuarele din municipiu și pe un program pentru reparații curente.

leader board 728 x 90 px

„Nu avem în plan să achiziționăm semafoare în acest an pentru că există această tradiție locală de a semaforiza tot ce se poate. Unde e nevoie putem să remontăm semafoare din locuri unde nu sunt necesare. Ne vom concentra pe finalizarea trotuarelor, lucrăm acum la o soluție legală pentru trotuarele din centru, unde din păcate au lipsit avize. Și vrem să folosim SDM și pentru construcția unor noi parcări, dar pe care le vom face și cu un proiect tehnic. Lucrăm și la un program de reparații pentru străzi, dar și acolo acele comenzi au fost date de Direcția Tehnică, fără neapărat o strategie foarte clară, fără ca implicațiile financiare să fie cântărite. Prioritizarea e procesul în care ne aflăm, tragem de cearceaf în toate direcțiile.”, a explicat Fritz.