FOTO. Domul Catolic din Piața Unirii, gata la vară. Care este stadiul lucrărilor de reabilitare și conservare?

Muncitorii lucrează de zor la renovarea și conservarea Domului Romano-Catolic din Piața Unirii, clădire-simbol a Timișoarei. Proiectul cuprinde lucrări interioare și exterioare de reabilitare a clădirii și a împrejmuirii acesteia, pentru integrarea monumentului istoric în circuitul turistic național și internațional. 

Potrivit ADR V Vest, lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 55%. Intervențiile vizează renovarea, conservarea și reabilitarea clădirii catedralei, în suprafață totală de 1.490 mp și amenajarea curții interioare. În interior se lucrează la restaurarea criptei și a pietrelor tombale ale personalităților care își au locul de veci în cripta de sub nava Domului.

„S-au efectuat lucrări de execuție atât în cadrul contractului de intervenții generale, cât și în cadrul celui care vizează componentele artistice ale Catedralei «Sfântul Gheorghe», o componentă complexă care avansează. Data de finalizare a proiectului este 1 iulie 2021., transmit reprezentanții ADR V Vest.

leader board 728 x 90 px

Lucrările la Domul Catolic au demarat la începutul anului 2019. Valoarea totală a investiției este de 2.767.000 lei, din care 21.316.000 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 5. Beneficiarul proiectului este Episcopia Romano-Catolică Timișoara.