Primăria Timișoara angajează avocați specializați la Colterm. Fritz: „Și la Cluj se practică asta”

Consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care Primăria Timișoara poate contracta servicii juridice externe pentru Colterm. Executivul își argumentează măsura propusă prin faptul că aceasta ar fi de natură să securizeze patrimoniul companiei de termoficare. 

Primăria Timișoara are nevoie de expertiză foarte clară pentru tot ce ține de Colterm, a spus primarul Timișoarei.

„Colterm e pe un drum propriu pentru a-și apăra situația și interesele. În același timp și noi ca primărie avem niște obligații, avem și un patrimoniu pe care trebuie să îl apărăm și să îl dezvoltăm mai departe. Și ne-am dat seama că momentan nu avem capacitățile necesare pentru toate aceste lucruri.”, a explicat Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Planul de redresare a companiei de termoficare din Timișoara, prezentat de primărie. Fritz: „Primul pas este curățarea de datorii a Colterm” 

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Potrivit acestuia, într-o ordonanță din 2012 există o excepție pentru contractarea unor servicii juridice externe de către o autoritate publică, chiar dacă aceasta are juriști angajați în instituție.

„Există o excepție foarte clar reglementată dacă există cazuri foarte concrete, situații temeinic justificate și cu aprobarea consiliului local, se pot contracta aceste servicii. În alte primării, la Cluj, în mai multe sectoare la București se practică asta. Noi considerăm că este nevoie de o echipă profesionistă pentru a ne ajuta să securizăm patrimoniul și pentru a desface acest nod gordian care este situația la Colterm, cu calm și cu generozitate, dar totuși cu un anumit sentiment de urgență.”, a mai spus primarul.

CITEȘTE ȘI: Un nou director interimar la Colterm, votat de Consiliul de Administrație

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/