Primăria Timișoara a câștigat procesul intentat de fostul director al Filarmonicii Banatul

filarmonica banatul
explo 1000x200

Primăria Timișoara a câștigat procesul intentat de fostul director al Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni. Sentința Curții de Apel Timișoara este definitivă.

Ioan Gârboni a dat municipalitatea în judecată după ce a fost demis în urma unei analize a managementului Filarmonicii în care nu a primit punctaj suficient pentru a rămâne director. Deși Tribunalul Timiș i-a dat dreptate lui Ioan Gârboni, finalul procesului face câștigătoare Primăria Timișoara.

„Respinge, ca nefondat, recursul incident formulat de recurentul-reclamant Gârboni Ioan Coriolan împotriva Sentinţei civile nr. 1107/26 noiembrie 2021 pronunţată în dosarul nr. 2618/30/2021 de către Tribunalul Timiş în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Municipiul Timișoara, primarul Municipiului Timișoara și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, având ca obiect – anulare act administrativ. Admite recursul formulat de recurenţii-pârâţi Municipiul Timișoara, primarul Municipiului Timișoara și Consiliul Local al Municipiului Timișoara împotriva aceleiaşi sentinţe. Casează în parte sentinţa recurată, iar, în rejudecare: respinge în tot acţiunea”, se arată în sentință.

De asemenea, Ioan Gârboni trebuie să suporte cheltuielile de judecată de 100 de lei.

Așadar, demiterea lui Gârboni a fost făcută pe o analiză corectă a managementului. Acesta a condus Filarmonica Banatul timp de 15 ani și, la evaluarea de anul trecut, a obținut nota 8,70, în condițiile în care punctajul pentru a rămâne director era de 9.

Acum, Primăria Timișoara va putea organiza concursul pentru a găsi un nou director. Ovidiu Andriș conduce instituția din postul de interimar.

banner 970 x 250