Primăria şi Universitatea din Reşiţa, deschise pentru oamenii de afaceri germani din Banat

explo 1000x200

Primăria Reșița a pregătit un adevărat asalt de promovare a municipiului pentru oamenii de afaceri germani aduși la Reșița de către Asociața „Clubul Economic German Banat”.

Din delegația care a vizitat azi Reşiţa au făcut parte oameni de afaceri, reprezentanți ai companiilor multinaționale din Timișoara, alături de lideri din administrația locală a municipiului Reșița și principalii investitori din oraș. Nu au lipsit nici reprezentanții Universității „Eftimie Murgu”, un important partener pentru orice investitor.

După un mic bufet și o prezentare a oportunităților municipiului, făcută de către primarul Ioan Popa, au urmat discuții libere între cei prezenți, o vizită de lucru în parcul industrial și la Autoliv și alte discuții între cei prezenți.

Organizarea învățământului dual la Reșița a fost una dintre cele mai apreciate inițiative, iar o parte din rezultatele cercetărilor sociologice făcute de Universitatea „Eftimie Murgu” la comanda Primăriei Reșița au fost cele mai apreciate și discutate, de la salariul minim și mediu și până la motivele pentru care reșițenii ar fi determinați să revină în țară.