Dacica repune Reșița pe harta handbalului masculin românesc! În 2020 jucăm iar în Liga Națională!

Antrenor emerit de lupte, viceprimarul municipiului a anunțat astăzi în mod oficial că, din toamnă, CSM Școlar Reșița va alinia o echipă în Divizia A de handbal masculin, al doilea eșalon valoric după Liga Națională.

Adrian Dacica a încercat să năruiască din start orice comentarii legate de sprijinul pe care Primăria Reșița n-a putut să-l ofere cu doar câteva luni în urmă handbaliștilor de la HC Adrian Petrea, care evoluau pe prima scenă a țării, explicând că acolo era vorba despre un proiect privat și că legislația actuală pune o mulțime de piedici în finanțarea unui astfel de club. Tocmai de aceea s-a optat pentru înființarea unei secții de handbal în cadrul CSM Școlar Reșița, club ce aparține Primăriei Reșița. „Handbalul merită susținerea Primăriei Reșița, e un fenomen social, avem tradiție și am obținut performanțe în acest sport. Vor fi în cadrul secției cinci echipe de tineret, plus cea de seniori. Ne-am bucurat și de sprijinul președintelui FRH, Alexandru Dedu, care s-a bucurat că Reșița revine în lumea handbalului. Pentru primul sezon nu avem alt obiectiv decât formarea unei echipe bune, dar în doi sau trei ani sperăm să  accedem în în prima ligă”, a declarat vicele Reșiței.

Mulțumiri speciale le-au fost aduse lui Cristi Pătru și Silviu Hurduzeu. Primului pentru că a pus la dispoziția noului club toți copiii din academia HC Adrian Petrea, cu care a cheltuit enorm din propriul buzunar. Președintelui Consiliului Județean pentru că va pune la dispoziția echipei, cu titlu gratuit, Sala Polivalentă. Bugetul secției de handbal va fi în primul sezon de 4 miliarde de lei vechi, bani care sunt suficienți unei echipe formate din foarte mulți tineri. „Am semnat deja cu 17 jucători, mai sunt discuții și cu alții. Pot să vă spun că toți sunt reșițeni. De secția de handbal se va ocupa Dorinel Gurbină, echipa fiind în sarcina lui Cristian Ionescu, Marius Grozăvescu și Sebastian Pîrvan, aceștia putându-se regăsi pe bancă, dar și în teren”, a mai dezvăluit Dacica.

Viceprimarul a anunțat cu acest prilej că va organiza o întâlnire cu iubitorii handbalului din Reșița, pentru ca noua echipă se se bucure de sprijin încă de la primul meci.