Primăria și CEETRUS vor schimba fața Mociurului, cel mai trist cartier al Reșiței

Ultima achiziție făcută în Reșița de CEETRUS, fostul Immochan, în 4 august, o reprezintă cele 7 hectare de teren din zona de dezvoltare mall și aqualand. Delegațiile de la CEETRUS vin săptămânal la Reșița și au început să lucreze la PUZ pe baza masterplanului, astfel încât în primăvara anului 2021 să demareze lucrările pentru mall. În următoarele patru-cinci luni se intră în dezbatere publică cu proiectul mall, aqualand și nu numai.

Cele două obiective sunt legate între ele, ambele făcând parte dintr-un concept general care va aduce un plus de valoare unei zone aflate de 30 de ani în mare suferință.

„Va fi mallul, dar și o piață publică foarte frumoasă și generoasă. În oglindă cu mallul va fi aqualandul flancat de un hotel. Este un proiect pe partea de aqualand similar sau foarte apropiat de cele de la Szeged și Oradea (foto), care va conține, pe lângă facilitățile terme de bazine, și un hotel de 4 stele probabil unde se va putea accesa aqualandul chiar din hotel direct.”, ne-a mărturisit primarul Ioan Popa.

În paralel, Primăria lucrează și pe malul drept al Bârzavei, pe partea de infrastructură, pentru a crea căi de acces în zonă. „Este vorba de un proiect ce vizează infrastructura rutieră de la «Traian Vuia» și până la viitorul mall, cu patru benzi de circulație cu care să mergem până în zona Mociur, iar de acolo să continuăm în sus cu două benzi, pentru că suntem limitați între calea ferată și zona aceea stâncoasă din Mociur. Ieșirea va fi la Casa de Cultură, în partea cealaltă a orașului, cu o axă carosabilă care ne e de folos și pentru irigarea zonei respective, dar și în momentul în care se demarează lucrările la tramvai în zona Triaj.”, a mai spus Popa.