Primăria Reșița vine în sprijinul școlii online. Cumpără peste 7.500 de tablete și laptopuri

Un proiect pe fonduri europene va ușura mult munca în școlile reșițene, care sunt nevoite să funcționeze în sistem online din cauza pandemiei de COVID-19. Primarul Ioan Popa a găsit soluția tehnică ce va înlesni procesul de învățământ din unitățile școlare din Reșița.

„Vreau să fiu foarte clar, ne asumăm un proiect european în care să achiziționăm 6.870 de tablete, 640 de laptopuri și 245 de sisteme interactive și table electronice, cu care să dotăm școlile. Practic, este vorba de 60% din necesar. Consider că este un proiect ambițios și sistemele IT vor ajuta la școala online. Am convingerea că îl vom și câștiga. Reșița are 12.000 de elevi. Investiția este de 3 milioane de euro.”, mărturisește edilul-șef.

Un alt proiect legat de fonduri UE, în sumă de 1,2 milioane de lei, se referă la partea de igienizare a școlilor, cu dezinfectanți, dispencere, măști, mănuși și toate echipamentele necesare ca școala să se desfășoare în bune condiții.

Reamintim că în primăvară Primăria reșițeană a mai cumpărat alte 700 de tablete, de ele beneficiind copiii proveniți din familii nevoiașe.