O suprafață de teren deținută de municipalitate în zona veche a orașului va fi lotizată pentru construcția de locuințe individuale.
Primăria Reșița a început demersurile pentru trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului a unei suprafețe de teren de 20.134 de metri pătrați din zona Stavila. Aleșii reșițeni și-au dat acordul în această privință în ședința de Consiliu Local din luna ianuarie, după ce Liviu Gârtoi, șeful Direcției de Patrimoniu, a venit cu informații legate de planurile pe care municipalitatea le are cu acest teren.
„În zona Stavila este un teren pe care municipiul l-a cumpărat în urmă cu ceva vreme de la TMK, și acolo s-a făcut un Plan Urbanistic Zonal care presupune o anumită dezvoltare. Pe această suprafață de aproximativ 20.000 de mp sunt prevăzute locuințe individuale cu regim mic de înălțime. Terenul va fi lotizat, parte va fi cedat potrivit Legii 15 pentru tinerii de până în 35 de ani, iar o altă parte va face obiectul vânzării la licitație pentru reșițenii care vor să-și construiască case, pentru că dorim să creăm și această oportunitate pentru locuitorii municipiului.”, a declarat Gârtoi.
În completarea celor spuse de șeful Direcției de Patrimoniu, primarul Ioan Popa a precizat că terenul din Stavila a fost cumpărat la pachet cu cel din zona Triaj, iar pentru a fi parcelat este nevoie să fie trecut din domeniul public al orașului în cel privat.
„Ceea ce nu a menționat colegul meu este că noi acele 20 de ha de teren pe care le-am luat de la TMK, adică 8,5 hectare în Stavila și 12 în zona unde facem viitorul Spital județean, noi le-am trecut preponderent în domeniul public și atunci dacă vrei să scoți lotizări de teren, să dai la tineri căsătoriți, atunci trebuie să le treci în domeniul privat al orașului. Acesta este și motivul pentru care trebuie făcut acest proiect de hotărâre.”, a adăugat primarul.
Potrivit edilului, în zona Stavila se vor mai construi și locuințe pentru medici și ansambluri rezidențiale cu destinație de locuințe sociale pentru tineri cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, și cu fonduri de la Agenția Națională pentru Locuințe.