Primăria Reşiţa scoate bani şi din zăpadă!

O iarnă cu ninsori abundente nu înseamnă, pentru Primăria Reşiţa, doar cheltuieli suplimentare, ci şi o sursă de venit pentru municipalitate! Cât de consistentă va fi aceasta nu depinde însă doar de administraţia locală… 

Anunţul-avertisment făcut de Primăria Reşiţa nu lasă loc de interpretări şi se bazează pe prevederile a două hotărâri de consiliu local: H.C.L. Nr. 69/2014 și H.C.L. Nr. 95/2016. „Proprietarilor/locatarilor/administratorului le revine obligația să curețe de pe aleile și trotuarele din jurul imobilelor zăpada și gheața, imediat după depunere. În cazul nerespectării prevederilor stabilite prin cele două hotărâri de consiliu local, Primăria Reșița va aplica amenzile contravenționale cuprinse între 500 și 2.500 de lei“, avertizează municipalitatea, prin Biroul de presă.

Autoritățile publice, instituțiile publice și private, operatorii economici, asociațiile guvernamentale, persoanele juridice și fizice au obligația, precizează Primăria, să asigure în jurul sediilor în care își desfășoară activitatea, pe o distanță de cel puțin 5 metri sau, după caz, până la marginea suprafeței carosabile, curățirea zăpezii și a gheții de pe trotuare, asigurând astfel o circulație normală a pietonilor.