Primăria Reșița pune în valoare Hala Minda! Primii pași: o expoziție cu lucrări în metal

hala minda

Hala Minda, fost spațiu industrial, va fi transformată într-un centru de creație și de practică pentru toți aceia care își doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului. Până când proiectul municipalității va prinde contur, pe spațiul din vecinătatea construcției se va organiza în toamnă o expoziție de sculpturi în metal.

Primăria Municipiului Reșița lansează proiectul „ReMetal 2021” – un program care face parte din strategia orașului de regenerare urbană, prin industrii creative. Cu acest prilej, în 16 septembrie vor fi dezvelite, în vecinătatea Halei Minda, șase lucrări de sculptură monumentală în metal, proiectate de artiștii Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad. „În contextul celebrării a 250 de ani de prezență a Reșiței în industria de prelucrare a metalelor și în alte domenii conexe, dorim să ducem mai departe această moștenire punând în valoare Hala Minda încă din acest an, prin amplasarea în vecinătatea acesteia a celor șase sculpturi din metal. Procesul de realizare a lucrărilor ce vor avea dimensiuni cuprinse între patru și șase metri presupune proiectarea individuală, pe baza machetelor și schițelor realizate de cei șase artiști, urmată de procese tehnologice de mare finețe pentru a crea aceste obiecte unicat.”, au anunțat reprezentanții Primăriei Reșița.

Prin accesarea proiectului european „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea, municipalitatea și-a propus să definească viitoarele dezvoltări și funcționalități pentru Hala Minda. „Ambiția noastră este de a păstra tradiția orașului legată de metal, prin obținerea de finanțări pentru dotarea acesteia cu echipamente de ultimă tehnologie cu scopul de a înființa un centru de creație și de practică pentru toți cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului.”, mai notează reprezentanții Primăriei Reșița.

leader board 728 x 90 px