Primăria Reşiţa plăteşte consultanţă 30.000 de euro, ca să economisească 1,5 milioane de euro!

Chiar dacă recunoaşte că gradul de îndatorare al orașului este de numai 19%, primarul Nelu Popa spune că vrea să refinanțeze creditele luate, pentru că dobânzile acestora sunt mult peste cele practicate acum. Și, pentru a nu se păcăli, edilul a apelat la o firmă de consultanță.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Reşiţa, Mirel Sabo, a întrebat dacă firma cu pricina a făcut și un raport cu privire la creditele orașului, la posibilitățile de refinanțare și cât comision primește.

„Societatea ne consiliază pe noi, nu negociază direct cu băncile. Am avut discuții cu BCR și Raiffeisen, cei la care avem creditele, și am redus aproape 2 milioane de euro, semnând acte adiționale la contractul de creditare. Dar am mai putea economisi încă 1,5 milioane de euro dacă le refinanțăm”, i-a explicat Nelu Popa, care a negat că firma de consultanță ar primi un comision. „Îi plătim prin contract, cred că undeva la 30.000 de euro, dar nu iau nici un comision”, a lămurit edilul.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Acesta mai spune că nu discută direct cu băncile, ci că va face o cerere pe SEAP, la vedere, iar firma de consultanță îi consiliază cu privire la caietul de sarcini. La creditele de acum, Popa spune că dobânzile sunt și cu două procente peste indicele ROBOR, că știe primării care au luat credite cu dobândă de 0,6% și că o economie de încă 1,5 milioane de euro nu ar fi rea deloc.

Consilierii locali PSD au întrebat de ce nu s-a făcut refinanțare din start. „Pentru că aveam arierate, datorii mai vechi de 3 luni și nu am fi primit avizul Ministerului Finanțelor pentru refinanțare, care este considerată credit nou de MF. Acum, însă, putem, căci nu mai avem arierate”, a mai explicat primarul Reşiţei.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/