Primăria Reșița face apel la responsabilitate. „Fiecare școală trebuie tratată ca propria locuință!”

elevi covid

Explozia prețurilor la utilități determină municipalitatea să ia măsuri în vederea sprijinirii unităților de învățământ din oraș.

Întruniți în ședință de îndată la începutul acestei săptămâni, aleșii reșițeni au aprobat suplimentarea bugetului pentru școlile care au înregistrat întârzieri la plata facturilor pentru utilități, după ce au fost luate aceleași măsuri și pentru alte unități de învățământ în ședințele anterioare, ajungându-se astfel la o suplimentare totală de 242.500 de lei.

„Așa cum a făcut-o și în alți ani, Primăria Reșița va asigura și de acum înainte cheltuielile de funcționare pentru unitățile de învățământ care se află sau se vor afla în dificultate. Ne asumăm rolul de a sprijini școlile acolo unde intervin probleme cu plata utilităților și a altor cheltuieli, dar vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că bugetul disponibil este cheltuit eficient. Precizăm că de managementul școlilor se ocupa directorii care, împreună cu contabilii, trebuie să facă tot posibilul pentru a se încadra în bugetul alocat prin costul standard per elev. Ținând cont de creșterile de prețuri la gaz și curent, avem pretenția ca aceștia să renunțe la toate cheltuielile ce nu reprezintă o necesitate, astfel încât, împreună, să depășim această perioadă grea.”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

Municipalitatea face apel la responsabilitate, precizând că fiecare unitate de învățământ trebuie să ia măsuri de scădere a consumurilor nejustificate și să-și eficientizeze la maximum modul în care cheltuie bugetul alocat.

Facem astfel un apel la responsabilitate din partea conducerii școlilor, dar și a tuturor angajaților. Considerăm că fiecare unitate trebuie tratată ca pe propria locuință, iar acest lucru nu se întâmplă peste tot, din păcate. Orice persoană conectată la realitatea cotidiană înțelege că trăim momente dificile din punct de vedere economic și că suntem obligați la o gestionare foarte atentă și responsabilă a resurselor (lucru care ar fi perfect normal și într-o situație obișnuită). Este evident că fiecare unitate de învățământ trebuie să ia măsuri de scădere a consumurilor nejustificate, la fel ca oricare instituție din această țară. Primăria Reșița poate fi un sprijin real pentru școli, doar dacă școlile, la rândul lor, sunt un partener corect, fără a se aștepta la un suport financiar nejustificat și nelimitat și fără a eficientiza la maxim modul în care cheltuie bugetul alocat. Trebuie să depunem împreună eforturi pentru a asigura elevilor cadrul de învățare corect, deoarece aceștia se află în centrul procesului educațional, și nu alte priorități nejustificate.”, explică municipalitatea.

Cuib de vise 1000x100

În acest context, ieri, la sediul Primăriei Reșița, a avut loc ședința lunară cu directorii unităților de învățământ, în care au fost propuse și asumate măsuri de gestionare mai eficientă a consumului, care să nu creeze disconfort copiilor și procesului instructiv-educativ.

„Considerăm că aceste măsuri sunt absolut necesare și trebuie asumate de toți actorii implicați, deoarece este important ca fiecare să își înțeleagă și să își asume rolul pe care îl are. Avem convingerea că și la nivel național se vor găsi soluții cât mai rapide pentru a suplimenta bugetele școlilor pentru a depăși perioada de iarnă. Este cert că bugetul școlilor este prea mic pentru cheltuielile generate, tocmai de aceea trebuie gestionat cu foarte mare responsabilitate, iar în această situație putem asigura managerii școlilor și părinții de tot sprijinul nostru.”, mai precizează reprezentanții municipalității.

În acest an, în afară de proiectele de investiții pe fonduri europene care se derulează în aproape fiecare școală din oraș, Primăria Reșița a suplimentat bugetul unităților de învățământ cu suma de 2.302.270 de lei, pentru diferite cheltuieli considerate prioritare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/