Primăria Reșița anunță: de sâmbătă se pot face programări la vaccinare în primul centru din oraș

După lupte seculare, se prefigurează deschiderea primului centru de vaccinare pentru faza II și la Reșița. Primăria anunță că centrul de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” va fi disponibil de mâine pe platforma de programare, iar de luni se vor putea face primele imunizări.

În sfârșit, Reșița intră în pas cu lumea, iar Caraș-Severin mai câștigă un centru de vaccinare, ajungând la un număr record de 4! Asta conform anunțului dat astăzi de Primăria Reșița potrivit căruia centrul de vaccinare de la sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” își va deschide porțile începând de luni.

Administrația locală anunță că centrul a fost avizat de Institutul Național de Sănătate Publică, dar și de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, deși aceasta din urmă spune că acordul din partea sa va veni abia luni, după ce Comitetul Județean pentru Situația de Urgență va emite o adresă necesară în acest sens.

leader board 728 x 90 px

Oricum ar fi, atât Primăria Reșița, cât și DSP ne-au asigurat că vaccinarea va începe de luni în prima sală de sport acceptată cu această destinație din Reșița. Rămâne de văzut și cât de repede va veni următoarea tranșă de vaccin și câte doze vor fi repartizate de această dată. Până atunci, centrul de la „Păuța” va avea pregătiți doi medici, patru asistenți și doi operatori ai Registrului Electronic Național de Vaccinări, personal din sfera medicinei școlare.