Primăria Oţelu Roşu investeşte 70.000 de euro în… transparenţă!

Sistemul de iluminat public pe leduri la Oțelu Roșu este din ce în ce mai aproape de a fi implementat. Lucrarea va fi scoasă foarte curând la licitație, fiind o problemă de zile până când va fi desemnată firma care o va realiza.

Pentru a înțelege eficiența sistemului cu leduri, primarul Luca Mălăiescu a avut, în ultima jumătate de an, mai multe întâlniri cu reprezentanții unor firme care au propus soluții de reabilitare și modernizare a sistemului de iluminat public.

„Am făcut un necesar pe teren. Noi avem undeva la 600 de stâlpi pe raza orașului. Oferta cea mai bună din punct de vedere financiar o vom supune Consiliului Local spre aprobare. Suma nu este foarte mare, 70.000 euro, se poate achita lunar în termen de 3 ani, astfel că acesta este un punct important stipulat în caietul de sarcini”, a menționat edilul orașului.

Luca Mălăiescu a mai precizat că, din momentul finalizării licitației, este nevoie de două luni de zile pentru finalizarea lucrării.

„Vor fi schimbate toate lămpile din oraș pe led cu 20 wați și 30 wați. Deja au fost montate două lămpi ca model. Vă pot spune că aceea de 30 de wați oferă o lumină pe timp de noapte și pe partea cealaltă a trotuarului”, spune primarul Luca Mălăiescu.

La ora actuală, la nivelul orașului de pe Bistra sunt montate lămpi cu becuri economice de 40 W, care oferă o lumină mult mai slabă față de cea cu led și se ard foarte des.

„La un calcul matematic foarte simplu, în 4 ani de zile vom amortiza întreaga investiție și orașul va fi modernizat din acest punct de vedere. Vreau ca pe Drumul Național care traversează orașul să montăm lămpi de 30 de wați, pe străzile laterale, de 20 de wați, iar la cele 7 treceri de pietoni, unde, din păcate, s-au semnalat destul de des accidente, să montăm lămpi de 84 de wați, ca să fie iluminate foarte bine”, a detaliat edilul orașului Oțelu Roșu.

Întregul sistem de iluminat va primi o garanție de 5 ani de zile, o lampă cu led va arde 70.000 de ore, astfel că o dată montată rețeaua de iluminat, nu ar mai fi costuri suplimentare, cum se întâmplă în prezent.