Reșițenii, chemați la curățenie! Toleranță zero față de cei care n-o păstrează!

O amplă campanie de ecologizare a municipiului de pe Bârzava a fost demarată astăzi la inițiativa Primăriei Reșița. Într-o lună și jumătate, administrația locală își propune să facă lună și bec, după care toleranța va fi zero față de cei care nu păstrează curățenia!

Primăria Municipiului Reșița începe mai devreme celebra curățenie de primăvară. Municipalitatea îi roagă pe toți cetățenii să se implice și promite că, după data de 7 aprilie, atunci când se va încheia campania, nu va mai accepta nicio abatere și va trece la nivelul de menținere a curățeniei prin sancțiuni, acolo unde se impune. Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Agenția Națională de Protecție a Mediului și Apele Române.

Așadar, Primăria Reșița anunță că, de astăzi până în 7 aprilie, se au în vedere următoarele aspecte:

  • salubrizarea spaţiilor verzi, a trotuarelor şi arterelor de circulaţie;
  • repararea, înlocuirea şi completarea coşurilor stradale;
  • asigurarea curăţeniei trotuarelor din jurul incintelor, precum şi întreţinerea spaţiilor verzi;
  • campanie de conștientizare făcută în școlile din municipiu în parteneriat cu Agenția de Mediu;
  • curățarea malurilor râului Bârzava în parteneriat cu SG Apele Române;
  • program de curățenie a zonelor problematice în parteneriat cu ONG-uri și voluntarii din comunitate.

În perioada de derulare a campaniei se vor intensifica acțiunile de monitorizare (inspecție și control), iar cei care nu s-au conformat, vor fi sancționați, în această perioadă, doar cu avertisment. După data de 7 aprilie, Primăria anunță toleranţă zero: stabilirea și aplicarea de sancțiuni după această perioadă de graţie”.

celtic transilvania 1000x100px

După postarea anunțului pe pagina de Facebook a instituției, au curs comentariile celor nemulțumiți de aspectul orașului. Cei mai mulți utilizatori au apreciat ideea campaniei, dar au cerut organizarea unor sesiuni de informare a reșițenilor, pentru că este „o acțiune impetuos necesară, dar trebuie făcut ceva și pentru educarea cetățenilor!”. De asemenea, oamenii cer sancționarea aspră a celor care nu respectă curățenia, „pentru că noi doar constrânși vom putea să facem ceva, cel puțin la început…”

Primăria Reșița promite că va anunța în permanență activităţile, măsurile şi zonele în care se va acţiona.

Sursă foto: Facebook Primăria Reșița