Primăria Oravița vine cu soluții pentru părinții care nu au bani de plătit bone

making halloween decorations

Vești bune pentru orăvițenii care locuiesc în partea de sus a orașului și care nu au în grija cui să-și lase copiii. De numai câteva zile, în cadrul Grădiniței „Raza Soarelui”, aflată în apropierea Teatrului „Mihai Eminescu”, funcționează o grupă cu program prelungit, ca urmare a demersurilor făcute la Inspectoratul Școlar Județean de conducerea unității de învățământ și de către reprezentanții administrației locale.

Educația timpurie este esențială pentru dezvoltarea copiilor și pregătirea lor pentru școală. Ne dorim ca toți copiii să beneficieze de condiții care să-i formeze armonios, și de aceea s-au făcut demersuri pentru înființarea unei grupe cu program prelungit. Necesitatea acestei inițiative a fost generată de cererile venite din partea părinților pentru acest tip de serviciu, în condițiile în care în partea de sus a orașului nu exista până în prezent o grupă cu program prelungit pentru preșcolari. Acum, copiii învață, se joacă, se odihnesc și primesc o masă caldă, totul într-o atmosferă deschisă și prietenoasă, sub supravegherea personalului specializat.”, a declarat primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

oravita

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește costurile suplimentare pe care le-au presupus înființarea și funcționarea grupei cu program prelungit, acestea au fost suportate din bugetul local, mai precizează Ursu, la fel ca și cheltuielile legate de amenajarea și dotarea corespunzătoare a spațiului destinat acestei activități, care a fost sfințit și inaugurat în prezența autorităților locale.

O grupă similară pentru preșcolari mai există doar în cadrul Grădiniței „Ciupercuța”, din zona Gării, astfel că sprijinul Primăriei nu poate fi decât binevenit pentru părinți și comunitate.

gradinita oravita