Primăria Oraviţa sprijină necondiţionat faza a doua a procesului de vaccinare

Dacă primarii mai multor orașe din țară, inclusiv cei liberali, și-au exprimat public nemulțumirea față de modul în care au fost organizate cheltuielile campaniei de vaccinare, în sensul că acestea vor reveni în seama administrațiilor publice locale, pentru Primăria Oravița, spre exemplu, această situație nu reprezintă o povară, dată fiind importanța imunizării.

Având în vedere că pe raza orașului de pe Valea Carașului există două centre de vaccinare, respectiv: Sala de sport – Liceul Tehnologic „Mihai Novac” – Oraviţa și Sala de sport – Şcoala Gimnazială „Romul Ladea” – Oraviţa, care vor deservi mai multor localități limitrofe: Oraviţa, Naidăş, Grădinari, Vărădia, Sasca Montană, Răcăşdia, Ciclova Română, Ciuchici, Ciudanoviţa, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Cărbunari, Forotic, Anina, Vrani, se pune problema, o dată, dacă Primăria Oravița va reuși să susțină posibilele cheltuieli cu personalul implicat în acțiunea de imunizare, iar pe de altă parte, dacă administrația publică locală va putea asigura condițiile legale cerute pentru funcționare a centrelor în faza a doua a imunizării.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească fiecare centru de vaccinare pentru a primi avizul DSP

leader board 728 x 90 px

Una din cerinţele în acest caz face referire la existența a trei încăperi: una va juca rolul de sală de așteptare, în cea de-a doua se va derula procesul de vaccinare, iar în cea de-a treia pacientul vaccinat va sta cele 15 minute ca măsură de siguranță pentru a vedea eventualele reacții adverse. În plus, fiecare centru trebuie să aibă apă, toaletă funcțională, scaune, un pat în cea de-a treia sală și, desigur, un frigider unde să fie păstrate dozele. Pentru centrele care nu au toate cele necesare primăriile vor scoate bani din buzunar în funcție de lipsurile care trebuie acoperite.

„Pentru noi, administrația publică locală, siguranța cetățenilor are prioritate! Trebuie să ne vaccinăm pentru a putea merge la muncă, pentru a putea reveni la o viață normală. În acest sens, nu vom precupeți niciun efort în a asigura toate condițiile necesare procesului de imunizare. Legat de aspectul cheltuielilor în procesul de vaccinare, Primăria Oravița va asigura acoperirea acestora deoarece trecem practic printr-o situație de forță majoră și, din păcate, am mai trecut prin așa ceva anul trecut, din cauza inundațiilor.”, au ținut să aducă în prim-plan reprezentanții administrației publice locale din orașul de pe Valea Carașului.

Sursa foto principal: g4media.ro.