Primăria Oravița răspunde strigătului de ajutor de la „Dragalina”. Tabletele solicitate vor ajunge la elevi

Administrația publică locală de pe Valea Carașului vine în sprijinul elevilor Liceului Teoretic „General Dragalina”, în special în sprijinul celor care provin din familii numeroase. Reprezentanții UAT-ului au dat de înțeles că vor da curs solicitării venite din partea conducerii unității de învățământ, solicitare prin care se cere suplimentarea numărului de tablete, asta pentru ca toți elevii să poată avea acces la educația în regim online, dacă situația epidemiologică o va impune.

Răspunsul prompt al autorităților locale vine în completarea unei inițiative care a avut loc în această vară, atunci când Primăria și Consiliul Local Oravița au achiziționat un număr de 121 de dispozitive IT pe care le-au împărțit unităților școlare din urbe, totul în încercarea de a permite unui număr cât mai mare de elevi să aibă acces la învățământul online. Ca atare, Școala Gimnazială „Romul Ladea” a beneficiat de 61 de echipamente necesare desfășurării activității în online, alte 15 tablete au fost împărțite elevilor Liceului Teoretic „General Dragalina”, în timp ce tinerilor din cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” le-au revenit 45 de astfel de dispozitive.

„În mod categoric, ca de fiecare dată, vom da curs solicitărilor venite din partea unităților de învățământ de pe raza orașului deoarece educația tinerelor generații este vitală pentru un viitor prosper al UAT-ului. Pentru noi, cea mai importantă investiție constă în pregătirea temeinică a tinerilor, iar investind pe acest segment nu facem altceva decât să investim în viitorul nostru.”, au transmis reprezentanții Primăriei Oravița.

leader board 728 x 90 px